ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Obuolių marmeladas orkaitėje: sveikesnis ir skanesnis nei pirktas parduotuvėje
Naudinga

Obuolių marmeladas orkaitėje: sveikesnis ir skanesnis nei pirktas parduotuvėje

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-10-07
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Kiekviena šeimininkė (be jokios išimties) orkaitėje gali pasigaminti tokį natūralų saldumyną kaip obuolių marmeladas. Žinoma, gaminimo procesas užims gana daug laiko, tačiau rezultatas tikrai pateisins lūkesčius.

Obuolių marmeladas orkaitėje: sveikesnis ir skanesnis nei pirktas parduotuvėje
Obuolių marmeladas orkaitėje: sveikesnis ir skanesnis nei pirktas parduotuvėje

Jei norite paruošti naminį marmeladą, jums reikės tik prinokusių obuolių ir cukraus. Be to, galite naudoti net pačius negražiausius vaisius. Jei, pavyzdžiui, obuoliai turi įdubimų, drąsiai naudokite šiuos vaisius marmelado ruošimui. Tiesiog pašalinkite visas pažeistas vietas, ir obuoliai tikrai tiks marmelado ruošimui.

Kaip pasigaminti obuolių marmeladą orkaitėje?

Jei neturite vaisių džiovyklės, naminį marmeladą nesunkiai pasigaminsite orkaitėje.  Orkaitės dureles reikės palikti šiek tiek praviras, kad būtų pašalinta drėgmė. Marmeladą iš 3 kg obuolių rekomenduojame ruošti ant 35 x 40 cm dydžio kepimo skardos, nes tuomet paruoštas gaminys bus idealaus storio.

Jums reikės:

Taip pat skaitykite

Spagečių padažas bus skanesnis, jei pridėsite 1 ingredientą
Spagečių padažas bus skanesnis ir aromatingesnis, jei pridėsite 1 papildomą ingredientą
2025-07-11
Koks sveikiausias būdas paruošti bulves.
Atskleidė, koks sveikiausias būdas paruošti bulves: išsaugokite maistines medžiagas
2025-08-13
Kaip daryti sūrio kepsnius, kad sūris neišbėgtų?
Kaip daryti sūrio kepsnius, kad sūris neišbėgtų?
2025-09-19
Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais
Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais
2025-07-17
  • 3 kg obuolių
  • 1 kg cukraus

Kaip gaminti?

Kruopščiai nuplaukite obuolius po tekančiu vandeniu. Atsargiai  išimkite šerdis. Vaisius supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Sudėkite juos į gilią keptuvę storu dugnu.

Pabarstykite obuolius cukrumi. Palikite pastovėti 30 minučių kambario temperatūroje, kad vaisiai išskirtų sultis. Pastatykite keptuvę su obuoliais ant ugnies. Turinį užvirinkite ir virkite 3 valandas, retkarčiais pamaišydami. Išjunkite ugnį. Vaisius sutrinkite panardintu trintuvu iki vientisos masės, primenančios tyrę.

Supilkite obuolių mišinį į kepimo skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi. Išlyginkite silikonine arba medine mentele.

Kepimo skardą pašaukite į iki 100 laipsnių įkaitintą orkaitę 2 valandoms.

Orkaitės dureles palikite šiek tiek praviras, kad išeitų drėgmė. Vėl džiovinkite marmeladą orkaitėje (2 valandas).

Apverskite obuolių mišinį į kitą pusę. Nuimkite pergamentinį popierių. Marmeladą pašaukite  į orkaitę dar 2 valandoms. Džiovinkite 100 laipsnių temperatūroje. Išimkite kepimo skardą. Procedūrą pakartokite dar kartą.

Gali prireikti mažiau ar daugiau kartų, kad obuolių mišinys tinkamai sustingtų. Kaip žinoti, kada marmeladas paruoštas? Jo vidurys neturi būti minkštas. Supjaustę skanėstą į keletą dalių, marmeladą galite laikyti sandariame inde.  Sudėkite ant pergamentinio popieriaus ir perkelkite į indą su dangteliu. Šį naminį marmeladą reikia laikyti šaldytuve. Taip pat galite paruoštą marmeladą supjaustyti kvadratėliais ir apvolioti cukruje. Marmeladas atrodys kaip pirktas parduotuvėje, tačiau jis bus šimtą kartų skanesnis ir sveikesnis!

Taip pat skaitykite

Juoduojančios bulvės: ar jas saugu valgyti ir kaip to išvengti?
Juoduojančios bulvės: ar jas saugu valgyti ir kaip to išvengti?
2025-08-28
Druskos naudojimas pagerina kepinių kokybę
Druskos naudojimas: kaip ji paryškina skonį ir pagerina kepinių kokybę
2025-08-15
10 maisto produktų, kuriuos patariama valgyti pusryčiams
10 maisto produktų, kuriuos patariama valgyti pusryčiams
2025-09-30
Kiaurasamtis ne pagal paskirtį: pasigaminkite skanių sausainių!
Kiaurasamtis ne pagal paskirtį: pasigaminkite skanių sausainių!
2025-09-05

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:MarmeladasobuoliaiObuolių marmeladas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

3 žlugusios santuokos požymiai, apie kuriuos ne visi žino
Gyvenimas

3 žlugusios santuokos požymiai, apie kuriuos ne visi žino

Vitaminai prieš miegą: ką geriausia vartoti ryte, o ką vakare?
Sveikata ir grožis

Vitaminai prieš miegą: ką geriausia vartoti ryte, o ką vakare?

Ilgas sėdėjimas tualete – pavojus sveikatai: ką turėtumėte žinoti
Sveikata ir grožis

Ilgas sėdėjimas tualete – pavojus sveikatai: ką turėtumėte žinoti

Greitas maistas gali tyliai pakenkti jūsų atminčiai, įspėja tyrimas
Sveikata ir grožis

Greitas maistas gali tyliai pakenkti jūsų atminčiai, įspėja tyrimas

Pupelių salotos
Receptai

Pupelių salotos – mitus griaunantis užkandis pupelių mėgėjams

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?