ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Bulvių patiekalai » Kaip pasigaminti traškias bulves tešloje?
Bulvių patiekalai

Kaip pasigaminti traškias bulves tešloje?

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-10-07
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Bulvės – vienas tų produktų, be kurių sunku įsivaizduoti ir kasdienį stalą, ir šventinę vaišes. Jas galite paruošti kaip norite: iš bulvių galima gaminti įvairias mišraines, jų galima dėti į sriubą, keptas bulves galima patiekti kaip garnyrą, ir t.t.  Viskas priklauso nuo jūsų  pačių vaizduotės. Šį kartą norime jums papasakoti, kaip pasigaminti traškias bulves sausoje tešloje: pažadame, kad rezultatu tikrai neteks nusivilti.

Kaip pasigaminti traškias bulves tešloje?
Kaip pasigaminti traškias bulves tešloje?

Labai dažnai kepu daržoves, tokias kaip saldžiosios bulvės, burokėliai ir brokoliai. Pabarstau prieskoniais, pašaunu į orkaitę, ir netrukus skanus patiekalas jau garuoja ant stalo. Taip paruoštas daržoves galima patiekti su duona ir humusu. Bulves gaminu tokiu pačiu principu, tik tešloje. Taip paruoštos bulvės yra tiesiog neįtikėtinai skanios. Mėgstu gaminti šį patiekalą, nes jo skonis yra toks, kaip prabangiausiuose restoranuose, be to, tai reikalauja minimalių pastangų. Dar neatradau geresnio recepto!

Kaip pasigaminti traškias bulves tešloje: receptas

Jums reikės:

  • 8 bulvių
  • druskos (pagal skonį)
  • 20 ml augalinio aliejaus
  • 2 valg. š. kvietinių miltų
  • 0,5 š. ciberžolės
  • 0,5 arb. š. čiobrelių
  • 1 arb. š. česnako miltelių
  • 0,5 arb. š. maltų lauro lapų
  • 0,25 arb. š. imbiero miltelių

Kaip gaminti?

Taip pat skaitykite

Omletas su krabų lazdelėmis
Omletas su krabų lazdelėmis
2025-06-22
Kepta anties krūtinėlė su daržovėmis
Kepta anties krūtinėlė su daržovėmis
2025-09-06
Kvapnūs granolos keksiukai
Kvapnūs granolos keksiukai
2025-06-27
Itin paprastai paruošiamas braškių džemas
Itin paprastai paruošiamas braškių džemas
2025-08-04

Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.

Nulupkite bulves, nuplaukite ir kiekvieną bulvę supjaustykite į 8 skilteles. Apvoliokite augaliniame aliejuje ir druskoje.

Sumaišykite miltus ir prieskonius, o tada gautą mišinį kelis kartus įmaišykite į bulves.

Sudėkite bulvių gabalėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Tarp bulvių palikite tarpus.

Įdėkite skardą į orkaitę, sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių. Kepkite su konvekcija, kol iškeps.

Labai tikiuosi, kad išbandysite šias keptas bulves tešloje. Rekomenduoju patiekti karštas su grietinės ir žolelių padažu. Manau, kad kiekvienas turėtų žinoti apie šį nuostabų receptą, todėl nepamirškite juo pasidalinti su draugais. Skanaus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:bulvėsBulvės tešlojeTraškios bulvės

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Koks sveikiausias būdas paruošti bulves.
Naudinga

Atskleidė, koks sveikiausias būdas paruošti bulves: išsaugokite maistines medžiagas

Visi kaimynai pavydi man baltų užuolaidų
Gyvenimas

Visi kaimynai pavydi man baltų užuolaidų. Tam tereikia 15 minučių

Lytinius hormonus sujungiantis globulinas – kodėl jis svarbus jūsų sveikatai?
Sveikata ir grožis

Lytinius hormonus sujungiantis globulinas – kodėl jis svarbus jūsų sveikatai?

Ar musės gali išgelbėti mūsų atliekas? Pasaulio sąraše paminėtas ir Vilnius
Lietuva ir pasaulis

Ar musės gali išgelbėti mūsų atliekas? Pasaulio sąraše paminėtas ir Vilnius

Skalbinių kapsulės nėra veiksmingos, nes jas naudojate neteisingai. Sužinokite, kur darote klaidą
Gyvenimas

Skalbinių kapsulės nėra veiksmingos, nes jas naudojate neteisingai. Sužinokite, kur darote klaidą

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?