ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Šokoladinė babka
Desertai

Šokoladinė babka

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-08
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Šokoladinė babka
Šokoladinė babka

Šokoladinė babka – tai kvapnus mielinis kepinys su švelniu sviestiniu sluoksniu ir tirpstančiu šokoladiniu įdaru.

Šokoladinė babka: receptas

Kvapnus, švelnus ir nepaprastai gardus pyragas, kuris puikiai tinka mėgautis prie kavos ar pasmaližiauti ypatingomis progomis.

Ingredientai:

Tešlai:

  • 110 ml pieno
  • 40 g sviesto
  • 2 arb. š. vanilės pastos
  • 300 g miltų
  • 7 g sausų mielių
  • 80 g cukraus
  • ½ arb. š. smulkios jūros druskos
  • ½ arb. š. malto kardamono (nebūtina)
  • 1 kiaušinis (lengvai suplaktas)

    Įdarui:
  • 60 g juodojo šokolado (sukapoto)
  • 60 g sviesto
  • 1 valg. š. kakavos miltelių
  • 30 g cukraus pudros
  • žiupsnelis druskos

    Sirupui:
  • 80 g cukraus
  • 1 arb. š. vanilės pastos

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Trinta brokolių sriuba su feta
Trinta brokolių sriuba su feta
2025-08-05
Moliūgų ir avinžirnių karis
Moliūgų ir avinžirnių karis
2025-09-05
Kodėl negalima marinuoti mėsos acte?
Kodėl negalima marinuoti mėsos acte?
2025-09-12
Bulvių griežinėliai grietinėlėje
Bulvių griežinėliai grietinėlėje
2025-11-18
Gaminimo eiga:

1. Tešlai paruošti supilti pieną, sudėti sviestą ir vanilę į mažą puodą, švelniai kaitinti kol sviestas ištirps. Neužvirti. Nukelti nuo kaitros ir leisti mišiniui šiek tiek atvėsti.
2. Dideliame dubenyje arba virtuvinio kombaino inde sumaišyti visus sausus ingredientus. Viduryje padaryti duobutę ir supilti pieno mišinį bei plaktą kiaušinį. Maišyti tešlą lėtu greičiu 7-10 min, kol ji taps lygi ir elastinga. Tešla turi būti šiek tiek lipni, bet ne per daug.
3. Perkelti tešlą į lengvai riebalais pateptą dubenį, uždengti ir padėti į šaldytuvą per naktį. Kitą dieną iškloti 900 g kepimo formą kepimo popieriumi, paliekant pakankamai ilgus kraštus, kad vėliau būtų lengva išimti babką.
4. Įdarui sudėti visus ingredientus į mažą puodą ir švelniai kaitinti, dažnai maišant, kol gausis vientisa šokoladinė masė. Supilti šokoladą į dubenį ir palikti atvėsti bei sutirštėti iki tepamos konsistencijos. Galima trumpam įdėti į šaldytuvą, bet stebėti, kad per daug nesukietėtų.
5. Išimti tešlą iš šaldytuvo (ji nebus daug pakilusi). Iškočioti ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus į didelį stačiakampį, maždaug 30×40 cm dydžio. Tolygiai paskleisti šokoladinį įdarą, paliekant nedidelį kraštelį aplink.
Pradedant nuo ilgosios kraštinės, standžiai susukti tešlą į ritinį ir padėti jį siūle žemyn. Aštriu peiliu perpjauti ritinį išilgai per pusę.
6. Abi dalis pasukti pjūvio puse į viršų, sudėti kryžmai ir susukti viena su kita, galus pakišant po apačia. Perkelti babką į kepimo formą, uždengti švariu rankšluosčiu ir palikti kilti 1½-2 val, kol išsipūs ir pakils.
7. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepti 30-35 min, kol viršus taps sodriai auksinės spalvos.
8. Sirupui pakaitinti 70 ml vandens su cukrumi ir vanile mažame puode, kol užvirs. Kai cukrus ištirps, nukelti nuo kaitros ir atvėsinti.
9. Gausiai aptepti babką sirupu, leisti jam susigerti ir pakartoti kelis kartus. Palikti kepinį formoje 15 min, tada išimti ir visiškai atvėsinti ant grotelių.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:babkaBabka su šokoladukepiniaiMielinė tešlaŠokoladinė babka

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

8 paprasti būdai, kaip pagražinti savo kūną neišleidžiant pinigų
Sveikata ir grožis

8 paprasti būdai, kaip pagražinti savo kūną neišleidžiant pinigų

Jei nežinote, kas negerai jūsų orchidėjai, nedelsdami išbandykite šias trąšas!
Sodas ir daržas

Jei nežinote, kas negerai jūsų orchidėjai, nedelsdami išbandykite šias trąšas!

10 drabužių visiems aprangos deriniams
Gyvenimas

Turėkite spintoje šiuos 10 drabužių ir jums daugiau nebereikės galvoti, ką rengtis

Sužinokite, kam dar gali pasitarnauti namuose esanti tarka!
Gyvenimas

Sužinokite, kam dar gali pasitarnauti namuose esanti tarka!

Klausoma muzika
Gyvenimas

Ką klausoma muzika pasako apie jus: ryšys tarp muzikos ir asmenybės

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?