Kukurūzų sriuba su vištiena – ši švelni ir soti sriuba išsiskiria kreminiu, šiek tiek saldoku skoniu ir subtiliu kiaušinio plunksnių efektu, suteikiančiu patiekalui lengvumo ir vizualaus žavesio.

Kukurūzų sriuba su vištiena: receptas
Puikiai tinka kaip jaukus užkandis ar šiltas pagrindinis patiekalas.
Ingredientai:
- 1½ vištienos sultinio kubelių
- 198 g konservuotų kukurūzų (nusausintų)
- 100 g virtos vištienos be odos
- 25 g kukurūzų krakmolo
- 6 svogūnų laiškų
- 1 kiaušinis
- šviežiai maltų juodųjų pipirų
- šviežiai pjaustytų petražolių papuošimui (nebūtina)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Į didelį puodą sudėti sultinio kubelius ir supilti 900 ml vandens. Užvirti, kartais pamaišyti, kad kubeliai ištirptų. Suberti kukurūzus ir gabaliukais pjaustytą ar plėšytą vištieną, uždengti ir švelniai virti 3 min, reguliariai maišant.
2. Mažame dubenyje sumaišyti kukurūzų krakmolą su 3 šaukštais šalto vandens. Į sultinį įmaišyti smulkintus svogūnų laiškus ir krakmolo mišinį, nuolat maišant virti 3-4 min, kol sriuba sutirštės. Pagardinti pipirais pagal skonį ir nukelti nuo kaitros.
3. Karštą sriubą užpilti plaktu kiaušiniu ir labai lengvai permaišyti šakute, kad susidarytų kiaušinio juostelės. Supilti į šiltus dubenėlius ir, jei norisi, pabarstyti petražolėmis.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.