ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Dieviško skonio grybų padažas. Pagardins bet kokį patiekalą!
Receptai

Dieviško skonio grybų padažas. Pagardins bet kokį patiekalą!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-10-08
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Dieviško skonio grybų padažas. Pagardins bet kokį patiekalą!
Dieviško skonio grybų padažas. Pagardins bet kokį patiekalą!

Maža sauja grybų suteikia žavesio net paprasčiausiam patiekalui ir suteikia universalumo tiems, kurie yra sudėtingesni. Tai gerai supranta kai kurie italų restoranų savininkai. Tačiau jūsų virtuvėje taip pat gali atsirasti grybų padažas, kuris patiks visiems.

Žinoma, galite naudoti labiausiai paplitusius pievagrybius, kaip dažnai daroma Vidurio Europoje (kažkodėl miško grybai nėra labai vertinami). Tačiau jei po ranka jų nėra, galite naudoti voveraites ar kitus valgomus grybus.

Grybų padažas – receptas

Kvapnus, švelnus ir universalus grybų padažas puikiai tinka tiek prie mėsos, tiek prie bulvių, makaronų ar kruopų patiekalų. Jis suteikia maistui sodraus skonio ir malonios tekstūros. Vos per kelias minutes paruošiamas padažas gali tapti tikru pietų ar vakarienės akcentu.

Jums reikės:

Taip pat skaitykite

Kepta avižinė košė su bananais
Kepta avižinė košė su bananais
2025-07-14
Tiramisu receptas
Apelsinų skonio tiramisu: itališkas desertas, kuris pavergs širdis
2025-08-02
Vištienos fajitos: receptas puikiai tinkantis lieknėjimui
Vištienos fajitos: receptas puikiai tinkantis lieknėjimui
2025-08-15
Kaip pasigaminti skanų šokoladinį kremą: 3 receptai
Kaip pasigaminti skanų šokoladinį kremą: 3 receptai
2025-09-23
  • Pievagrybių 200 g
  • Grietinėlės 300 ml
  • Sviesto 50 g
  • Svogūno 1 vnt
  • Česnakų 2 skiltelių
  • Kvietinių miltų 1 valgomojo šaukšto
  • Saulėgrąžų aliejaus pagal skonį
  • Druskos pagal skonį
  • Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį

Kaip gaminti?

  1. Nuplaukite grybus ir smulkiai supjaustykite.
  2. Susmulkinkite svogūną ir česnaką, kepkite keptuvėje, kol pasidarys skaidrūs. Tada suberkite grybus ir kepkite, kol skystis išgaruos.
  3. Kitoje keptuvėje apkepkite miltus svieste, kol apskrus. Tada įpilkite riebios grietinėlės ir išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
  4. Į kreminį padažą suberkite grybus ir kartkartėmis pamaišydami troškinkite dar 5 minutes. Jei padažas atrodo per tirštas, įpilkite šiek tiek pieno.

Džiovinti grybai taip pat tinka padažui. Jie geriausiai tinka visų rūšių skystiems patiekalams: sriuboms, padažams ir makaronams. Tiesiog nepamirškite, kad prieš naudojimą juos reikia nuplauti ir mirkyti porą valandų. Tai būtina, nes prieš džiovinant jų negalima nuplauti! Išmirkę jie vėl pasidaro minkšti ir padidėja apimtis.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Grybų padažasPadažaiPatiekalai su grybais

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ar Zodiako ženklas visiškai apibūdina žmogaus charakterį?
Horoskopai

Ar Zodiako ženklas visiškai apibūdina žmogaus charakterį?

Žuvies pyragas su petražolių padažu
Receptai

Žuvies pyragas su petražolių padažu

5 lengvos idėjos, kur galima panaudoti virtus kiaušinius
Naudinga

5 lengvos idėjos, kur galima panaudoti virtus kiaušinius

Gydytoja pasakojo apie pavojingas klaidas mažinant karščiavimą
Sveikata ir grožis

Gydytoja pasakojo apie pavojingas klaidas mažinant karščiavimą

Pametėte automobilio raktus? Štai ką daryti, kad išvengtumėte problemų
Automobiliai

Pametėte automobilio raktus? Štai ką daryti, kad išvengtumėte problemų

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?