ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Dieviško skonio grybų padažas. Pagardins bet kokį patiekalą!
Receptai

Dieviško skonio grybų padažas. Pagardins bet kokį patiekalą!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-10-08
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Maža sauja grybų suteikia žavesio net paprasčiausiam patiekalui ir suteikia universalumo tiems, kurie yra sudėtingesni. Tai gerai supranta kai kurie italų restoranų savininkai. Tačiau jūsų virtuvėje taip pat gali atsirasti grybų padažas, kuris patiks visiems.

Dieviško skonio grybų padažas. Pagardins bet kokį patiekalą!
Dieviško skonio grybų padažas. Pagardins bet kokį patiekalą!

Žinoma, galite naudoti labiausiai paplitusius pievagrybius, kaip dažnai daroma Vidurio Europoje (kažkodėl miško grybai nėra labai vertinami). Tačiau jei po ranka jų nėra, galite naudoti voveraites ar kitus valgomus grybus.

Grybų padažas – receptas

Kvapnus, švelnus ir universalus grybų padažas puikiai tinka tiek prie mėsos, tiek prie bulvių, makaronų ar kruopų patiekalų. Jis suteikia maistui sodraus skonio ir malonios tekstūros. Vos per kelias minutes paruošiamas padažas gali tapti tikru pietų ar vakarienės akcentu.

Jums reikės:

Taip pat skaitykite

Torto pagrindas: receptas
Torto pagrindas, kurį visada pavyksta iškepti: mano mėgstamiausias receptas!
2025-10-01
Saldžiarūgštė kiauliena su makaronais
Saldžiarūgštė kiauliena su makaronais
2025-08-06
Jautienos sumuštiniai su sūriu
Grilio sūrio sumuštiniai su jautienos brisketa ir kukurūzų duona
2025-07-10
Kasmet žalius pomidorus konservuoju tokiu būdu: labai naudinga ir skanu!
Kasmet žalius pomidorus konservuoju tokiu būdu: labai naudinga ir skanu!
2025-09-01
  • Pievagrybių 200 g
  • Grietinėlės 300 ml
  • Sviesto 50 g
  • Svogūno 1 vnt
  • Česnakų 2 skiltelių
  • Kvietinių miltų 1 valgomojo šaukšto
  • Saulėgrąžų aliejaus pagal skonį
  • Druskos pagal skonį
  • Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį

Kaip gaminti?

  1. Nuplaukite grybus ir smulkiai supjaustykite.
  2. Susmulkinkite svogūną ir česnaką, kepkite keptuvėje, kol pasidarys skaidrūs. Tada suberkite grybus ir kepkite, kol skystis išgaruos.
  3. Kitoje keptuvėje apkepkite miltus svieste, kol apskrus. Tada įpilkite riebios grietinėlės ir išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
  4. Į kreminį padažą suberkite grybus ir kartkartėmis pamaišydami troškinkite dar 5 minutes. Jei padažas atrodo per tirštas, įpilkite šiek tiek pieno.

Džiovinti grybai taip pat tinka padažui. Jie geriausiai tinka visų rūšių skystiems patiekalams: sriuboms, padažams ir makaronams. Tiesiog nepamirškite, kad prieš naudojimą juos reikia nuplauti ir mirkyti porą valandų. Tai būtina, nes prieš džiovinant jų negalima nuplauti! Išmirkę jie vėl pasidaro minkšti ir padidėja apimtis.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Grybų padažasPadažaiPatiekalai su grybais

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip skaitmeninės technologijos gali tapti švietimo jėga
Technologijos

Kaip skaitmeninės technologijos gali tapti švietimo jėga

po sočios vakarienės išbandykite šiuos 6 gėrimus
Sveikata ir grožis

Valgykite ir lieknėkite: po sočios vakarienės išbandykite šiuos 6 gėrimus

Sūrio ir moliūgų apekpas
Apkepai

Sūrio ir moliūgų apkepas: tobulas patiekalas šeimos vakarienei

Lipnūs vištienos sparneliai su mangų salsa
Mėsos patiekalai

Lipnūs vištienos sparneliai su mangų salsa

„Aš nekenčiu“ ir dar keletas žodžių bei frazių, kurie neleidžia sukurti laimingos ateities
Gyvenimas

„Aš nekenčiu“ ir dar keletas žodžių bei frazių, kurie neleidžia sukurti laimingos ateities

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?