ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Veganiški patiekalai » Raugintų salotų receptas su kopūstais ir paprika
Veganiški patiekalai

Raugintų salotų receptas su kopūstais ir paprika

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-10-09
Komentarų: 0
1 min. skaitymo

Mūsų šeimoje visi labai mėgsta raugintus kopūstus: juos valgome dažnai ir dideliais kiekiais, todėl turiu kelis firminius šio užkandžio receptus. Šiandien vienu jų noriu pasidalinti su jumis.

Raugintų salotų receptas su kopūstais ir paprika
Raugintų salotų receptas su kopūstais ir paprika

Paruošti raugintus kopūstus su saldžiosiomis paprikomis yra labai paprasta: vakare pagaminu, o ryte jau ragauju!

Raugintos salotos su kopūstais ir paprika

Jums reikės:

  • 5 kg kopūstų
  • 1 kg morkų
  • 1 kg svogūnų
  • 1 kg saldžiosios paprikos
  • 250 ml 9% acto
  • 250 ml augalinio aliejaus
  • 250 g cukraus
  • 180 g druskos
  • 5-6 juodųjų pipirų žirnelių

Kaip gaminti?

Taip pat skaitykite

Vištienos troškinys su paprika
Vištienos troškinys su paprika ir grietine: tradicinio vengrų patiekalo receptas
2025-06-17
Raugintos daržovės - kam geriau jų nevartoti?
Raugintos daržovės: kam geriau jų nevartoti?
2025-08-22
Antienos suktinukai su morkomis, svogūnais ir grybais
Antienos suktinukai su morkomis, svogūnais ir grybais
2025-08-09
Morkos ir kūno įdegis: ar galima mėgautis morkomis ir džiaugtis gražia oda?
Morkos ir kūno įdegis: ar galima mėgautis morkomis ir džiaugtis gražia oda?
2025-07-16

Kopūstą susmulkinkite, svogūną supjaustykite pusžiedžiais.

Morkas sutarkuokite, o papriką supjaustykite juostelėmis.

Į verdantį vandenį įberkite druskos ir cukraus, įpilkite augalinio aliejaus. Užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies ir įpilkite acto. Marinatas paruoštas.

Jei šias salotas norite ruošti be acto, nepamirškite apie nepriekaištingą stiklainių ir dangtelių paruošimą: juos reikia sterilizuoti dar kruopščiau nei įprasta.

Sumaišykite daržoves, įberkite pipirų ir viską sudėkite į stiklainius.

Marinatu užpilkite salotas (marinatas turi būti dar šiltas).

Įdėkite salotas į šaldytuvą 12 valandų.

Skanaus!

Taip pat skaitykite

Cukinijų ir kukurūzų kepsneliai
Cukinijų ir kukurūzų kepsneliai (veganiški)
2025-07-16
Raugintų kopūstų dieta
Raugintų kopūstų dieta: kaip numesti svorio ir pagerinti savo savijautą?
2025-09-18
Kaip užauginti gražias ir skanias morkas: dažniausios klaidos ir naudingi patarimai
Kaip užauginti gražias ir skanias morkas: dažniausios klaidos ir naudingi patarimai
2025-06-04
Rauginti kopūstai
Rauginti kopūstai, kuriuos galėsite valgyti jau kitą dieną
2025-09-04

Pastaba: jei salotas ruošite su actu, jas galima ilgai laikyti šaldytuve, tačiau norime patikinti, kad dažniausiai jos yra labai greitai suvalgomos!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:morkosPaprikarauginti kopūstai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Imu kiaušinį, bananą, avižinius dribsnius ir pagaminu tikrą skanėstą
Blynai

Imu kiaušinį, bananą, avižinius dribsnius ir pagaminu tikrą skanėstą

Onkologai atskleidė, kokie įpročiai sumažina riziką susirgti vėžiu
Sveikata ir grožis

Onkologai atskleidė, kokie įpročiai sumažina vėžio riziką

Kaip pasigaminti maisto ruošinius šaldymui. Idėjos ir patarimai
Naudinga

Kaip pasigaminti maisto ruošinius šaldymui. Idėjos ir patarimai

Aistringiausi zodiako ženklai
Horoskopai

5 aistringiausi zodiako ženklai santykiuose

Kas vyksta pasaulyje: 10 svarbiausių birželio 18-osios įvykių
Lietuva ir pasaulis

Kas vyksta pasaulyje: 10 svarbiausių birželio 18-osios įvykių

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?