ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Gardus slyvų padažas žiemai: puikiai dera su mėsos patiekalais!
Naudinga

Gardus slyvų padažas žiemai: puikiai dera su mėsos patiekalais!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-10-09
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Šis slyvų padažas idealiai tinka prie keptos mėsos, taip pat dera su daržovėmis ar makaronais. Šis receptas  yra tiesiog neįtikėtinai paprastas, todėl paruošti padažą tikrai nebus keblu.

Gardus slyvų padažas žiemai: puikiai dera su mėsos patiekalais!
Gardus slyvų padažas žiemai: puikiai dera su mėsos patiekalais!

Gardus slyvų padažas žiemai: receptas

Jums reikės:

  • 2,5 kg (su kauliukais)
  • 400 g granuliuoto cukraus
  • 25 g druskos (2 arbatinių šaukštelių)
  • 40 g kario prieskonių (4 arbatinių šaukštelių)
  • 3 g malto čili pipiro (1 arbatinio šaukštelio)
  • 3 g maltų juodųjų pipirų (1 arbatinio šaukštelio)
  • 1 šaukštelio džiovinto česnako (arba 4-5 šviežio česnako skiltelių)

Produktų kiekis nurodytas maždaug 1,7 l talpos stiklainiui

Kaip gaminti?

Taip pat skaitykite

30 virtuvės šefo patarimų
30 praktiškų virtuvės šefo patarimų
2025-07-31
Žieminiai kopūstai tinginiams: paprasta paruošti ir tiesiog pasakiškai skanu!
Žieminiai kopūstai tinginiams: paprasta paruošti ir tiesiog pasakiškai skanu!
2025-10-08
6 geriausiai besilydantys ir skaniausi sūriai keptam sūrio sumuštiniui
6 geriausiai besilydantys ir skaniausi sūriai keptam sūrio sumuštiniui. Kūrį sūrį rinktumėtės?
2025-07-31
Kaip pasigaminti naminį sūrį vos iš keturių ingredientų?
Kaip pasigaminti naminį sūrį vos iš keturių ingredientų?
2025-10-07

Slyvas kruopščiai nuplaukite.

Sudėkite į puodą ir pastatykite ant viryklės.

Vandens nereikia pilti (arba galite įpilti du šaukštus vandens, kad slyvos nepriliptų prie dugno).

Virkite 20-30 minučių. Karts nuo karto pamaišykite.

Išjunkite viryklę ir nukelkite puodą.

Slyvas perkoškite per sietelį į dubenį.

Slyvų minkštimą supilkite į puodą ir pastatykite ant viryklės.

Įberkite cukraus, druskos, kario prieskonių ir pipirų.

Taip pat skaitykite

Skaniausia naminė adžika
Skaniausia naminė adžika
2025-07-06
Įdėkite tai į kavą ir jos skonis bus daug geresnis
Įdėkite tai į kavą ir jos skonis bus daug geresnis. Slaptas ingredientas yra kiekvienuose namuose
2025-09-24
Ko negalima kepti ant griliaus?
Ko negalima kepti ant griliaus? Atsako šefas
2025-07-02
Ką daryti, kad sultinyje esanti mėsa būtų skani?
Ką daryti, kad sultinyje esanti mėsa būtų skani?
2025-08-30

Galiausiai suberkite džiovintą česnaką.

Mišinį gerai išmaišykite, kol cukrus ir druska visiškai ištirps.

Padažą užvirinkite, sumažinkite temperatūrą iki vidutinės ir virkite  10 minučių.

Virdami nuimkite susidariusias putas.

Po dešimties minučių supilkite padažą į iš anksto sterilizuotus stiklainius.

Stiklainius sandariai uždarykite dangteliais.

Stiklainius apverskite aukštyn kojom ir palikite atvėsti.

Skanaus!

ŽYMOS:slyvosSlyvų padažas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Telefono numerio skaičiai, kurie padės pritraukti sėkmę
Horoskopai

Telefono numerio skaičiai, kurie padės pritraukti sėkmę

Ši priemonė pašalino nešvarumus ir pelėsius
Gyvenimas

Ši priemonė pašalino nešvarumus ir pelėsius iš mano skalbimo mašinos: 15 minučių, ir ji vėl kaip nauja!

Karšto oro gruzdintuvėje keptos bulvės
Bulvių patiekalai

Karšto oro gruzdintuvėje keptos bulvės

Šamo kukuliai karšto oro gruzdintuvėje
Receptai

Šamo kukuliai karšto oro gruzdintuvėje

Kokie „sveiki” produktai gali kenkti jūsų dantims?
Sveikata ir grožis

Kokie „sveiki” produktai gali kenkti jūsų dantims?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?