ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Sveikata ir grožis » Įvardinti produktai, kurie labiausiai kenkia virškinamajam traktui
Sveikata ir grožis

Įvardinti produktai, kurie labiausiai kenkia virškinamajam traktui

Rugilė Vainytė
Autorius Rugilė Vainytė
Publikuota: 2025-10-09
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Jei norite, kad organizmas tinkamai funkcionuotų, labai svarbu atidžiai rinktis maistą. Sveika mityba padeda išlaikyti gerą sveikatą, energiją ir optimalią kūno svorio būklę. Tačiau tam tikrų maisto produktų reikėtų atsisakyti arba sumažinti jų vartojimą.

Įvardinti produktai, kurie labiausiai kenkia virškinamajam traktui
Įvardinti produktai, kurie labiausiai kenkia virškinamajam traktui

Raudona mėsa – ne dažniau nei du kartus per savaitę

Mitybos specialistė Svetlana Pavlichenko pabrėžia, kad raudona mėsa ir jos produktai gali didinti piktybinių žarnyno navikų atsiradimo riziką.

Specialistės teigimu, raudoną mėsą reikėtų valgyti kuo rečiau – ne dažniau nei du kartus per savaitę. Be to, ją rekomenduojama derinti su daržovėmis, nes tai padeda sumažinti neigiamą poveikį organizmui ir pagerina maistinių medžiagų pasisavinimą.

Saldumynai ir cukrus – žala ne tik figūrai

Cukrus ir saldumynai gali turėti neigiamą poveikį ne tik figūros būklei, bet ir žarnyno mikrobiomo pusiausvyrai. Per didelis saldžių produktų vartojimas gali sukelti:

Taip pat skaitykite

Kava su kokosų aliejumi. Nauda sveikatai
Ryais į kavą įdėkite šį produktą – rezultatas tikrai nustebins!
2025-06-13
Abrikosų nauda sveikatai: kodėl verta juos įtraukti į kasdienę mitybą
Abrikosų nauda sveikatai: kodėl verta juos įtraukti į kasdienę mitybą
2025-08-05
Lūpos ir jų didinimas
Putlios lūpos be injekcijų? Kaip tai padaryt namuose?
2025-06-16
Augalinių baltymų šaltiniai
Kokie 5 maisto produktai yra geriausi augalinių baltymų šaltiniai: mitybos specialistai juos įvardijo
2025-08-31
  • svorio augimą;
  • nuotaikos svyravimus;
  • virškinimo sutrikimus;
  • energijos trūkumą.

Todėl specialistė rekomenduoja riboti saldumynų vartojimą arba rinktis natūralius saldiklius ir vaisius kaip alternatyvą.

Parduotuvinės sultys – daugiau cukraus nei naudos

Svetlana Pavlichenko pataria vengti parduotuvėse parduodamų sulčių. Nors jos atrodo sveikos, dažniausiai jose yra labai daug cukraus. Net natūralios sultys gali būti per saldžios ir skatinti insulino svyravimus, o tai neigiamai veikia energijos lygį ir kūno svorį.

Ką rinktis vietoje kenksmingų produktų

  • Daržovės ir vaisiai. Natūralus cukrus ir skaidulos padeda palaikyti virškinimą ir mikrobiomą.
  • Pilno grūdo produktai. Jie suteikia ilgai išliekantį sotumo jausmą ir padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje.
  • Sveiki baltymai. Pavyzdžiui, žuvis, ankštiniai augalai ar vištiena – naudingesnė alternatyva raudonai mėsai.

Sveika mityba ne tik padeda išlaikyti kūno formą, bet ir mažina įvairių ligų riziką bei palaiko energiją visą dieną.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:cukrusdietasveika mityba

AutoriusRugilė Vainytė
Esu Rugilė Vainytė – dalinuosi sveikatos ir grožio patarimais, kurie padeda jaustis geriau kasdien. Domiuosi natūralia priežiūra, naujausiomis tendencijomis ir moksliškai pagrįstais sprendimais. Mano tikslas – įkvėpti rūpintis savimi išmintingai ir atsakingai.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Norite sūraus maisto? 7 galimos priežastys
Sveikata ir grožis

Norite sūraus maisto? 7 galimos priežastys

Kam skirta gintaro rūgštis ir kur ją galima panaudoti sode?
Sodas ir daržas

Kam skirta gintaro rūgštis ir kur ją galima panaudoti sode?

Fengšui taisyklės: ko negalima laikyti miegamajame?
Gyvenimas

Feng Shui taisyklės: ko negalima laikyti miegamajame?

Seneliai nemiršta, jie ir toliau gyvena mūsų širdyse
Gyvenimas

Seneliai nemiršta, jie ir toliau gyvena mūsų širdyse

Mitybos įtaka Alzheimerio rizikai: ką rodo naujausi tyrimai
Sveikata ir grožis

Mitybos įtaka Alzheimerio rizikai: ką rodo naujausi tyrimai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?