ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Klasikinis jautienos padažas
Mėsos patiekalai

Klasikinis jautienos padažas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-09
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Klasikinis jautienos padažas – tai sodrus, aromatingas padažu ir minkšta, tirpstanti mėsa, kuri puikiai sujungia klasikinius itališkus skonius.

Klasikinis jautienos padažas
Klasikinis jautienos padažas

Klasikinis jautienos padažas: receptas

Sotus, puikiai subalansuotas ir aromatingas pasirinkimas tiek kasdieniams, tiek šventiniams pietums ar vakarienei.

Ingredientai:

  • 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 kg jautienos sprandinės (supjaustytos 2 cm kubeliais)
  • 1 svogūnas
  • 1 česnako skiltelė
  • 4 salierų stiebai
  • 1 valg. š. šviežių rozmarinų (smulkiai pjaustytų)
  • 350 ml raudonojo vyno
  • 600 g pomidorų tyrės

    Patiekimui:
  • pappardelle makaronai
  • Parmezano sūris
  • druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros.
2. Didelėje, orkaitėje tinkamoje naudoti keptuvėje arba puode pašildyti alyvuogių aliejų ant vidutinės kaitros. Pagardinti jautieną, sudėti į keptuvę ir apkepti iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos. Išimti mėsą ir atdėti į šalį.
3. Į keptuvę sudėti smulkiai pjaustytą svogūną, trintą česnaką, smulkintus salierus ir rozmariną. Kepti kol suminkštės. 4. Sudėti mėsą atgal, supilti raudonąjį vyną ir užvirti. Įmaišyti pomidorų tyrę ir paviršių uždengti kepimo popieriaus apskritimu. Kepti orkaitėje 2½ val arba kol mėsa taps labai minkšta.
5. Nuimkite kepimo popierių ir šakute susmulkinti mėsą. Pagardinti druska ir pipirais, atidėti į šalį.
6. Išvirti makaronus pasūdytame verdančiame vandenyje pagal pakuotės instrukcijas arba kol bus al dente.
7. Į lėkštę dėti makaronų su mėsos padažu, apiberti tarkuotu Parmezano sūriu ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

Taip pat skaitykite

Traiškytų bulvių salotos
Traiškytų bulvių salotos
2025-06-04
Gaivus naminis limonadas – itin paprasta paruošti
Gaivus naminis limonadas – itin paprasta paruošti
2025-07-23
Vištiena su medumi: greitas ir skanus patiekalas kiekvienai dienai
Vištiena su medumi: greitas ir skanus patiekalas kiekvienai dienai
2025-08-07
Marinuoti agurkų griežinėliai
Marinuoti agurkų griežinėliai
2025-08-22

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:jautienaJautienos patiekalaiKlasikinis jautienos padažasMėsos padažasMėsos padažas makaronamsmėsos patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip suprasti, jog jūsų aplinkoje – jautrus žmogus? Patarimai kaip bendrauti
Gyvenimas

Kaip suprasti, jog jūsų aplinkoje – jautrus žmogus? Patarimai kaip bendrauti

Trapios tešlos pyragas su avietėmis
Desertai

Trapios tešlos pyragas su avietėmis

Moliūgų blynai su sviestiniu sirupu
Receptai

Moliūgų blynai su sviestiniu sirupu: saldžiai dienos pradžiai

Hialurono rūgštis: mitai ir tiesa apie vieną populiariausių kosmetikos ingredientų
Sveikata ir grožis

Hialurono rūgštis: mitai ir tiesa apie vieną populiariausių kosmetikos ingredientų

Pomidorai, jų nauda ir kokie žmonės negali valgyti?
Sveikata ir grožis

Kam derėtų nevalgyti pomidorų? Komentuoja gydytojai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?