ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Šokoladiniai putėsiai – vos 4 ingredientai
Desertai

Šokoladiniai putėsiai – vos 4 ingredientai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-10
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Šokoladiniai putėsiai – lengvas, bet sodrus šokoladinis desertas, pasižymintis puria tekstūra ir intensyviu skoniu.

Šokoladiniai putėsiai
Šokoladiniai putėsiai

Šokoladiniai putėsiai: receptas

Šie klasikiniai šokoladiniai putėsiai yra elegantiškas pasirinkimas tiek kasdieniam pasilepinimui, tiek ypatingai progai – švelniai tirpstantis burnoje, lengvai saldus ir nepaprastai aromatingas desertas.

Ingredientai:

  • 170 g juodojo šokolado
  • 7 kiaušinių baltymai
  • ¼ arb. š. citrinos sulčių
  • 40 g cukraus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Ištirpinti šokoladą karščiui atspariame dubenyje, pastatytame virš puodo su silpnai verdančiu vandeniu (neleisti, kad dubens dugnas liestųsi su vandeniu).
2. Dideliame, švariame dubenyje plakti kiaušinių baltymus su citrinos sultimis, kol susidarys minkštos viršūnėlės. Citrinos sultys padeda stabilizuoti baltymus, todėl juos lengviau apdoroti ir išvengiama perplakimo.
3. Suberti cukrų ir toliau plakti, kol bus išgautos standžios viršūnėlės. Neperplakti – priešingu atveju baltymai pradės skilti į sausą putas ir skystį, o įplaktas oras išsisklaidys.
4. Kai šokoladas visiškai ištirps, nuimti dubenį nuo kaitros. Trečdalį baltymų greitai ir energingai įmaišyti į karštą šokoladą, kol masė taps tiršta ir vientisa. Jei baltymai bus dedami per lėtai, dėl temperatūrų skirtumo šokoladas gali sustingti ir masė taps grūdėta.
5. Likusius baltymus švelniai įmaišyti į šokoladinę masę mentele, kol viskas susijungs. Nepersistengti maišant – priešingu atveju išnyks oro burbuliukai, ir putėsiai taps per tankūs.
6. Paruoštą masę paskirstyti į keturias stiklines. Laikyti šaldytuve 2-3 val, kol sustings.

Taip pat skaitykite

Marinuoti agurkai žiemai: paprastas, bet tikrai dėmesio vertas receptas
Marinuoti agurkai žiemai: paprastas, bet tikrai dėmesio vertas receptas
2025-10-10
Azijietiškas ryžių dubenėlis su daržovėmis
Azijietiškas ryžių dubenėlis su daržovėmis
2025-08-11
Naminiai suši - su tunu ir su daržovėmis
Naminiai suši – su tunu ir su daržovėmis
2025-06-05
Kiaulienos sprandinė: kaip gaminti, kad būtų sultinga ir tirptų burnoje?
Kiaulienos sprandinė: kaip gaminti, kad būtų sultinga ir tirptų burnoje? Šefas pasidalijo patarimais
2025-07-16

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:desertaiPutėsiaiŠokoladasŠokoladiniai desertaiŠokoladiniai putėsiai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Sveika mityba po 50-ies: kaip išlaikyti energiją ir gerą savijautą
Sveikata ir grožis

Sveika mityba po 50-ies: kaip išlaikyti energiją ir gerą savijautą

Svieste kepta kiaušinienė ir kitos kiaušinių paruošimo gudrybės
Naudinga

Svieste kepta kiaušinienė ir kitos kiaušinių paruošimo gudrybės

Rykštenės sirupas organizmo valymui ir imuniteto stiprinimui
Sveikata ir grožis

Auksinė rugpjūčio dovana: rykštenės sirupas organizmo valymui ir imuniteto stiprinimui

Kuo skiriasi sielos draugas nuo amžinos meilės?
Gyvenimas

Kuo skiriasi sielos draugas nuo amžinos meilės?

6 užduotys, kurios padės išlieti pyktį ir pasiekti švarą
Gyvenimas

6 užduotys, kurios padės išlieti pyktį ir pasiekti švarą

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?