Šokoladiniai putėsiai – lengvas, bet sodrus šokoladinis desertas, pasižymintis puria tekstūra ir intensyviu skoniu.

Šokoladiniai putėsiai: receptas
Šie klasikiniai šokoladiniai putėsiai yra elegantiškas pasirinkimas tiek kasdieniam pasilepinimui, tiek ypatingai progai – švelniai tirpstantis burnoje, lengvai saldus ir nepaprastai aromatingas desertas.
Ingredientai:
- 170 g juodojo šokolado
- 7 kiaušinių baltymai
- ¼ arb. š. citrinos sulčių
- 40 g cukraus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Ištirpinti šokoladą karščiui atspariame dubenyje, pastatytame virš puodo su silpnai verdančiu vandeniu (neleisti, kad dubens dugnas liestųsi su vandeniu).
2. Dideliame, švariame dubenyje plakti kiaušinių baltymus su citrinos sultimis, kol susidarys minkštos viršūnėlės. Citrinos sultys padeda stabilizuoti baltymus, todėl juos lengviau apdoroti ir išvengiama perplakimo.
3. Suberti cukrų ir toliau plakti, kol bus išgautos standžios viršūnėlės. Neperplakti – priešingu atveju baltymai pradės skilti į sausą putas ir skystį, o įplaktas oras išsisklaidys.
4. Kai šokoladas visiškai ištirps, nuimti dubenį nuo kaitros. Trečdalį baltymų greitai ir energingai įmaišyti į karštą šokoladą, kol masė taps tiršta ir vientisa. Jei baltymai bus dedami per lėtai, dėl temperatūrų skirtumo šokoladas gali sustingti ir masė taps grūdėta.
5. Likusius baltymus švelniai įmaišyti į šokoladinę masę mentele, kol viskas susijungs. Nepersistengti maišant – priešingu atveju išnyks oro burbuliukai, ir putėsiai taps per tankūs.
6. Paruoštą masę paskirstyti į keturias stiklines. Laikyti šaldytuve 2-3 val, kol sustings.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.