ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Churros su sūdytos karamelės padažu
Desertai

Churros su sūdytos karamelės padažu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-11
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Churros su sūdytos karamelės padažu – tai klasikinis ispaniškas desertas. Auksinės spalvos lazdelės, išorėje lengvai traškios, o viduje švelnios ir purios.

Churros su sūdytos karamelės padažu
Churros su sūdytos karamelės padažu

Churros su sūdytos karamelės padažu: receptas

Puikus pasirinkimas saldžiam savaitgalio malonumui ar išskirtiniam desertui po vakarienės – paprasta, nostalgiška ir neįtikėtinai gardu.

Ingredientai:

  • 45 g sviesto
  • ½ valg. š. smulkaus cukraus
  • ½ arb. š. vanilės ekstrakto
  • 65 g kvietinių miltų
  • ¼ arb. š. jūros druskos
  • 1 didelis kiaušinis
  • augalinis aliejus (kepimui)

    Sūdyto karamelės padažui:
  • 100 g cukraus
  • 80 ml grietinėlės (riebumo ~35 %)
  • 1 valg. š. sviesto
  • gausus žiupsnelis jūros druskos

    Patiekimui:
  • 40 g cukraus
  • 1 arb. š. malto cinamono

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Norint paruošti churros, į nedidelį puodą supilti 125 ml vandens, sudėti sviestą, cukrų ir vanilę. Kaitinkite ant vidutinės kaitros kol užvirs. Nukelti nuo kaitros, suberti miltus ir druską, ir mediniu šaukštu maišyti apie 30 sek, kol masė sutirštės. Perkelti tešlą į didelį dubenį, paskleisti ir atvėsinti šaldytuve arba šaldiklyje apie 5 min.
2. Įkaitinkite aliejų puode kepimui iki 190 °C.
3. Tuo metu paruošti sūdyto karamelės padažą. Į puodą suberti cukrų, įpilti 25 ml vandens ir kaitinti nemaišant ant vidutinės kaitros apie 5 min, kol vanduo išgaruos, o cukrus įgaus sodrią, auksinę spalvą. Stebėti, kad nesudegtų.
Kai cukrus karamelizuosis, nukelti puodą nuo kaitros ir atsargiai supilti grietinėlę – šiuo metu mišinys gali stipriai putoti. Įmaišyti sviestą ir gausų žiupsnį jūros druskos. Maišyti kol padažas taps vientisas ir blizgus.
4. Išimti churros tešlą iš šaldytuvo ar šaldiklio ir įmaišyti kiaušinį. Tešlą sudėti į konditerinį maišelį su dideliu žvaigždės formos antgaliu.
5. Atsargiai spausti tešlą tiesiai į karštą aliejų, žirklėmis nukerpant apie 15 cm ilgio juosteles. Kepti po kelias, jei reikia, 3–5 min, kol švelniai paruduos. Išimti ir nusausinti ant popierinių rankšluosčių.
6. Sumaišyti cukrų su cinamonu ir apibarstyti dar šiltas churros. Patiekti su sūdyto karamelės padažu šalia.

Taip pat skaitykite

Baklažanų ritinėliai su sūriu ir česnaku. Užkandis kiekvienai progai!
Baklažanų ritinėliai su sūriu ir česnaku. Užkandis kiekvienai progai!
2025-10-08
Rūkytos menkės ir žiedinių kopūstų apkepas
Rūkytos menkės ir žiedinių kopūstų apkepas
2025-06-05
Naminis šokoladinis pudingas
Naminis šokoladinis pudingas
2025-06-17
Dilgėlės - aukso šaltinis mūsų organizmui.
Dilgėlės – aukso šaltinis mūsų organizmui. Išbandykite gardų patiekalą
2025-07-07

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:ChurrosChurros su sūdytos karamelės padažuDesertai su karameleIspanijos skoniaiKaramelėKaramelės padažas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Klaidos, kurias dažniausiai darome su savo plaukų šepečiu ir kenkiame plaukams
Sveikata ir grožis

Klaidos, kurias dažniausiai darome su savo plaukų šepečiu ir kenkiame plaukams

Okinavos gyventojų ilgaamžiškumo paslaptis
Sveikata ir grožis

Okinavos gyventojų ilgaamžiškumo paslaptis: mokslininkai pasakė, į ką atkreipti dėmesį

Itin paprastas padažas mėsainiams
Naudinga

Itin paprastas padažas mėsainiams

Kaip pagerinti širdies sveikatą natūraliai: 7 paprasti patarimai
Sveikata ir grožis

Kaip pagerinti širdies sveikatą natūraliai: 7 paprasti patarimai

Kas vyko Lietuvoje savaitgalį: 10 svarbiausių įvykių
Lietuva

Kas vyko Lietuvoje savaitgalį: 10 svarbiausių įvykių

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?