Cinamoninės bandelės – purios, kvapnios ir švelniai saldžios cinamoninės bandelės, tai klasikinis kepinys, kuris skleidžia namų jaukumą ir šilumą.

Cinamoninės bandelės: receptas
Puikiai tinka prie puodelio gardžios arbatos ar kavos, ar stiklinės pieno. Minkštos, aromatingos, patinka ir dideliems, ir mažiems.
Ingredientai:
- 100 g sviesto
- 200 ml pieno
- 1 arb. š. druskos
- 500 g kvietinių miltų
- 1½ arb. š. sausų mielių
- 1 arb. š. malto kardamono (nebūtina)
- 4 valg. š. smulkaus cukraus
- 2 kiaušiniai
- šiek tiek alyvuogių aliejaus
Įdarui:
- 75 g sviesto (minkšto)
- 100 g cukraus
- 2 valg. š. cinamono
- 1 kiaušinis
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Nedideliame puode pakaitnti sviestą, pieną ir druską, kol sviestas visiškai ištirps. Leisti mišiniui atvėsti, kol jis taps drungnas.
2. Dideliame dubenyje gerai sumaišyti miltus, mieles, kardamoną ir cukrų.
3. Padaryti duobutę viduryje, įmušti kiaušinius, supilti drungną pieno mišinį ir maišyti kol susiformuos lipni tešla. Kai tešla taps standesnė, gali tekti minkyti rankomis.
4. Darbo paviršių patepti šaukšteliu alyvuogių aliejaus. Išversti tešlą ant paviršiaus ir minkyti energingai 5-8 min, prireikus naudoti plastikinį grandiklį, kad atskirti tešlą nuo paviršiaus. Nedėti papildomų miltų – tai padarytų bandeles sausas ir kietas. Minkyti kol tešla taps elastinga, glotni ir mažiau lipni.
5. Suformuoti kamuolį, dėti į didelį, riebalais pateptą dubenį. Uždengti švariu rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje pakilti maždaug valandai, kol tešla padvigubės.
6. Tuo metu paruošti įdarą. Sumaišyti minkštą sviestą su puse cukraus ir vienu šaukštu cinamono. Likusį cukrų ir cinamoną sumaišyk atskirame dubenėlyje – bus pabarstymui.
7. Kai tešla pakils, išversti ją ant miltais pabarstyto paviršiaus ir iškočioti maždaug 36×24 cm stačiakampį. Tolygiai paskleisti cinamono-sviesto mišinį.
8. Nuo ilgosios kraštinės susukti tešlą į volelį ir supjaustyti į 12 vienodų riekelių.
9. Dėti kiekvieną bandelę ant popierinės keksiuko formelės, padėtos ant kepimo skardos, arba į pateptą keksiukų formą (tuomet bandelės bus aukštesnės ir apvalesnės). Uždengti švariu rankšluosčiu ir palikti dar 30-45 min pakilti.
Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
10. Bandeles patepti išplaktu kiaušiniu ir gausiai apibarstyti cinamono-cukraus mišiniu. Kepti 12 min, kol viršus taps tamsiai auksinis.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.