ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Grybų sriuba su paprika
Receptai

Grybų sriuba su paprika

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-15
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Grybų sriuba su paprika – švelni, soti ir kupina skonio sriuba. Joje dera žemiškas grybų aromatas, subtilus daržovių saldumas ir lengvas žolelių gaivumas.

Grybų sriuba su paprika
Grybų sriuba su paprika

Grybų sriuba su paprika: receptas

Tobulas pasirinkimas vėsesnėms dienoms – tiek pietums, tiek vakarienei. Patiekiama su traškia duona, ši sriuba suteikia jaukumo ir malonumo kiekviename šaukšte.

Ingredientai:

  • 25 g sviesto
  • 1 svogūnas
  • 1 paprika (norimos spalvos)
  • 1 poras
  • 1-2 česnako skiltelės
  • 300 g pievagrybių
  • 2 valg. š.kvietinių miltų
  • 450 ml daržovių sultinio
  • 450 ml pieno
  • 1 valg. š. smulkintų petražolių
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • traškios duonos (patiekti)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Ištirpinti sviestą keptuvėje ant silpnos kaitros ir lengvai pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną, gabaliukais pjaustytą papriką, porą bei traiškytą česnaką, kol jie pradės minkštėti.
2. Padidinti kaitrą ir sudėti nedideliais gabaliukais pjaustytus grybus. Gerai išmaišyti ir kepti kol grybai suminkštės. Suberti miltus ir kepti dar vieną minutę. Nukelti keptuvę nuo kaitros ir po truputį, nuolat maišant, supilti sultinį.
3. Kai visas sultinys bus supiltas, grąžinti keptuvę ant kaitros, užvirti, sumažinti kaitrą ir pavirti kelias minutes. Supilti pieną ir vėl užvirti, tada įmaišyti smulkintas petražoles. Pagardinti druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais pagal skonį.
4. Supilti sriubą į dubenėlius ir patiekti su traškia duona.

Taip pat skaitykite

Užkepti kruasanai su kumpiu ir sūriu
Užkepti kruasanai su kumpiu ir sūriu
2025-07-25
Kepta avižinė košė su bananais
Kepta avižinė košė su bananais
2025-07-14
Jogurtinis padažas prie šašlykų
Jogurtinis padažas prie šašlykų nustebins kiekvieną paragavusį
2025-07-09
Greitai paruošiami makaronai su riešutų sviesto padažu
Greitai paruošiami makaronai su riešutų sviesto padažu
2025-08-29

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:grybaiGrybų patiekalaiGrybų sriubaGrybų sriuba su paprikaPievagrybiaiPievagrybių sriuba

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Traškūs vafliai keptuvėje. Nereikės net vaflinės!
Receptai

Traškūs vafliai keptuvėje. Nereikės net vaflinės!

Kodėl santuoka „tukina“ vyrus: naujausių tyrimų išvados stebina
Įdomu

Kodėl santuoka „tukina“ vyrus: naujausių tyrimų išvados stebina

Avinžirnių troškinys su špinatais ir duona
Receptai

Avinžirnių troškinys su špinatais ir duona

Kaip kontroliuoti kraujospūdį: kiek druskos galima valgyti per dieną
Sveikata ir grožis

Kaip kontroliuoti kraujospūdį: kiek druskos galima valgyti per dieną

Pasirinkite širdį ir sužinokite, koks gyvenimas jūsų laukia! Nuotraukos šaltinis: sutilezafeminina.com
Gyvenimas

Pasirinkite širdį ir sužinokite, koks gyvenimas jūsų laukia!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?