Oda yra mūsų kūno veidrodis, o tai, ką mes valgome, turi didelę įtaką jos sveikatai ir išvaizdai. Jei norite išlaikyti odą jaunatvišką ir sveiką, svarbu atidžiai rinktis maistą, kad nesukeltumėte nereikalingų odos problemų. Mitybos specialistė Leyla Kadyrova dalinasi patarimais, kurie padės išlaikyti odą sveiką ir be raukšlių.

Perdirbtas maistas ir jo poveikis odai
Pirmas žingsnis, norint pagerinti odos būklę, yra atsisakyti perdirbto maisto. Dešros, mėsos konservai ir kiti panašūs produktai turi daug dirbtinių priedų, druskos ir riebalų, kurie gali pabloginti odos išvaizdą, sukelti uždegimus ir netgi prisidėti prie bėrimų atsiradimo. Tokie maisto produktai taip pat gali padidinti organizmo uždegiminius procesus, kurie neigiamai veikia odą.
Mėsos suvartojimo sumažinimas
Mėsos vartojimas su amžiumi turėtų būti ribojamas. Specialistė rekomenduoja per savaitę suvartoti ne daugiau kaip 500 gramų mėsos. Pernelyg daug raudonos mėsos vartojimas gali prisidėti prie uždegimų organizme, o tai gali sukelti odos problemas, tokias kaip spuogai ir kitos odos ligos. Be to, mėsos perteklius gali padidinti kūno rūgštingumą, kas taip pat neigiamai veikia odą.
Cukrus – odos priešas
Kitas pagrindinis odai kenkiantis produktas yra cukrus. Dauguma saldžių užkandžių, tokių kaip saldainiai, sausainiai ir desertai, gali sukelti hormonų pusiausvyros sutrikimus, kurie prisideda prie spuogų atsiradimo ir pagreitina odos senėjimą. Cukrus skatina uždegimus organizme, o tai gali atsispindėti ir ant odos.
Kaip pagerinti odos būklę per mitybą?
Norint džiaugtis sveika ir gražia oda, reikėtų į savo mitybos racioną įtraukti produktus, kurie prisideda prie odos sveikatos. Tokie produktai kaip šviežios daržovės, vaisiai, riebiosios žuvys, alyvuogių aliejus ir riešutai gali padėti apsaugoti odą nuo uždegimų ir išlaikyti jos drėgmę. Be to, svarbu gerti pakankamai vandens, kad oda išliktų drėkinama ir elastinga.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.