ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Česnakinė duona su sūriu
Receptai

Česnakinė duona su sūriu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-18
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Česnakinė duona su sūriu – klasikinis užkandis ar garnyras, kuris tinka prie bet kokio patiekalo.

Česnakinė duona su sūriu
Česnakinė duona su sūriu

Česnakinė duona su sūriu: receptas

Sviesto, česnako, petražolių ir sūrio derinys suteikia duonai švelnų, aromatingą skonį, o kepant ji tampa auksinė ir gardžiai traški išorėje, išliekant minkšta viduje.

Ingredientai:

  • 1 prancūziškas ar paprastas batonas
  • 150 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 3-4 didelės česnako skiltelės
  • 2 valg. š. parmezano (tarkuoto)
  • 2 valg. š. petražolių
  • Šiek tiek maltų juodųjų pipirų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 190 °C arba karšto oro gruzdintuvę iki 180 °C. Supjaustyti batoną kas 2 cm, neperpjaunant iki galo, kad riekelės liktų sujungtos apačioje ir batonas išliktų vientisas.
2. Dubenyje sumaišytu sviestą, trintą česnaką, tarkuotą parmezaną ir smulkiai kapotas petražoles, įberti šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų.
3. Tepti maždaug po arbatinį šaukštelį česnakinio sviesto tarp kiekvienos batono riekelės, kol bus sunaudotas visas mišinys.
4. Jei bus kepama orkaitėje, dėti batoną ant kepimo skardos ir kepti vidurinėje lentynoje 15-20 min, kol sviestas išsilydys, o duona viduje bus karšta. Jei kepama oro gruzdintuvėje, prireikus supjaustyti batoną dalimis, kad tilptų, ir kepti vienu sluoksniu apie 10-14 min.
5. Patiekti iš karto arba, jei kepama keliais etapais, suvynioti į foliją, kad išliktų šiltas.

Taip pat skaitykite

Smidrų salotos su bolivine balanda, granatais ir fetos sūriu
Smidrų salotos su bolivine balanda, granatais ir fetos sūriu
2025-06-04
Trupininis kriaušių ir gervuogių pyragas
Trupininis kriaušių ir gervuogių pyragas
2025-08-18
Vištienos kepenėlių paštetas
Vištienos kepenėlių paštetas
2025-10-06
Greitai paruošiami makaronai su riešutų sviesto padažu
Greitai paruošiami makaronai su riešutų sviesto padažu
2025-08-29

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Česnakinė duonaČesnakinė duona su sūriuKeptas prancūziškas batonasužkandžiai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Dirbate sėdimą darbą? Šie metodai padės mažiau apkrauti jūsų nugarą ir sumažinti nuovargį
Sveikata ir grožis

Dirbate sėdimą darbą? Šie metodai padės mažiau apkrauti jūsų nugarą ir sumažinti nuovargį

Dantų pastos gudrybė
Gyvenimas

Vakarais dantų pastą uždedu ant popierinio rankšluosčio ir jaučiuosi rami

Kaip tinkamai prižiūrėti odą vasaros metu?
Sveikata ir grožis

Kaip tinkamai prižiūrėti odą vasaros metu: dušas, tinkama vandens temperatūra ir drėkinimas

Ant tešlos užtarkuoju obuolių, susuku ir kepu skanų desertą!
Desertai

Ant tešlos užtarkuoju obuolių, susuku ir kepu skanų desertą!

Teismo sprendimas – Bartoševičius negalės išvykti atostogų
Lietuva

Teismo sprendimas – Bartoševičius negalės išvykti atostogų

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?