ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Majonezą paruošite vos per dvi minutes: nereikės acto ir kiaušinių!
Receptai

Majonezą paruošite vos per dvi minutes: nereikės acto ir kiaušinių!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-10-17
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Parduotuvėse siūlomo majonezo sudėtyje gausu konservantų ir kitų medžiagų, kurios mūsų sveikatai tikrai nėra naudingos. Vis dėlto, visiškai atsisakyti majonezo ne visada yra paprasta, todėl mes siūlome išbandyti šio naminio majonezo receptą – prireiks vos kelių maisto produktų, o gamybos procesas truks ne daugiau nei dvi minutes.

Majonezą paruošite vos per dvi minutes: nereikės acto ir kiaušinių!
Majonezą paruošite vos per dvi minutes: nereikės acto ir kiaušinių!

Šis namuose ruoštas majonezas puikiai tinka salotoms, mišrainėms ir kitų patiekalų ruošimui. Jo skonis yra švelnus, natūralus, be chemikalų, todėl galėsite mėgautis kreminiu produktu be jokių papildomų priedų. Be to, tokį majonezą galite laikyti šaldytuve kelias dienas, jei uždarote jį sandariame indelyje.

Jei norite, kad majonezas būtų kiek įmanoma tirštesnis, pirmiausia plakiklį laikykite indo apačioje (apie 20 sekundžių), o tik tuomet plakite visą masę. Šis metodas padeda sukurti stabilų emulsijos sluoksnį, todėl majonezas ilgiau išlaiko kremišką tekstūrą.

Ingredientai

Taip pat skaitykite

Pomidorinė makaronų sriuba su kokosų pienu
Pomidorinė makaronų sriuba su kokosų pienu
2025-08-11
Burokėlių humusas
Burokėlių humusas – tobulas su daržovių lazdelėmis
2025-08-06
Iš kokių ingredientų galima pasigaminti ledus namuose?
Iš kokių ingredientų galima pasigaminti ledus namuose? Išbandykite receptus
2025-07-15
Jogurtinis pyragas su vyšnių džemu
Jogurtinis pyragas: receptas, dėl kurio visi iš proto eina
2025-06-13
  • 150 ml pieno;
  • 300 ml aliejaus;
  • 3 šaukštų citrinos sulčių;
  • Druskos (pagal skonį);
  • 1 šaukštelio garstyčių;
  • 1 arbatinio šaukštelio cukraus.

Kaip gaminti?

  1. Sumaišykite pieną ir augalinį aliejų, suplakite. Šis žingsnis sukuria pagrindinę emulsiją, nuo kurios priklausys majonezo tirštumas.
  2. Supilkite likusius ingredientus, plakite maždaug pusę minutės. Garstyčios suteikia papildomo skonio, o cukrus švelnina rūgštį.
  3. Supilkite majonezą į stiklainį su dangteliu. Laikykite šaldytuve iki 5–7 dienų. Prieš naudojimą galite dar kartą lengvai suplakti, kad tekstūra būtų vienoda.

Šis naminis majonezas puikiai dera su įvairiais patiekalais: nuo klasikinių bulvių ar morkų salotų iki garnyrų prie mėsos ar žuvies. Taip pat galima eksperimentuoti su skoniu – įmaišyti česnako, petražolių, krapų ar kitų prieskonių, kad gautumėte individualų ir natūralų produktą, pritaikytą jūsų skoniui.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:majonezasNaminis majonezasPadažai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Antakių forma gali atjauninti išvaizdą
Sveikata ir grožis

Norite atrodyti jaunesnės? Pasak specialistų, gali padėti tinkama antakių forma

kodėl Trumas paskyrė naująjį vadovą į NASA?
Lietuva ir pasaulis

Pokyčiai ir kosmose: kodėl Trumas paskyrė naująjį vadovą į NASA?

Viduržemio jūros dieta patarimai
Sveikata ir grožis

Viduržemio jūros dieta: svorio metimas ir skanus maistas

Graužikai žiurkės ir pelės. Kaip atsikratyti natūraliomis priemonėmis?
Gyvenimas

Žiurkių ir pelių atsikratykite akimirksniu be jokių nuodų ar gaudyklių

Vasaros stovykla – iššūkis ar nuotykis? Psichologės patarimai tėvams
Gyvenimas

Vasaros stovykla – iššūkis ar nuotykis? Psichologės patarimai tėvams

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?