ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Traškūs avinžirniai ant skrebučio
Receptai

Traškūs avinžirniai ant skrebučio

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-24
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Traškūs avinžirniai ant skrebučio
Traškūs avinžirniai ant skrebučio

Traškūs avinžirniai ant skrebučio – tai spalvingas ir traškus užkandis, kuriame dera gaivūs žalumynai, riešutų skonio padažas ir subtilus prieskonių aromatas.

Traškūs avinžirniai ant skrebučio: receptas

Skirtingos tekstūros ir spalvos sukuria vizualiai patrauklų ir skoningą derinį.

Ingredientai:

  • 400 g konservuotų avinžirnių
  • 1 valg. š. za’atar prieskonių mišinio
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 150 g žaliųjų žirnelių (šviežių arba atšildytų iš šaldytų)
  • 4 valg. š. tahini pastos
  • 2 valg. š. maistinių mielių
  • 1 citrina (tarkuota žievelė ir sultys)
  • 4 riekelės skrudintos duonos
  • maža saujelė šviežių petražolių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros ir iškloti kepimo skardą kepimo popieriumi.
2. Išdėlioti avinžirnius ant paruoštos skardos ir gerai nusausinti popieriniu rankšluosčiu.
3. Suberti za’atar, įpilti alyvuogių aliejaus bei pagardinti druska ir pipirais. Gerai sumaišyti rankomis ir kepti orkaitėje 15-20 min, kol taps traškūs.
4. Tuo tarpu sutrinti žirnelius, 2 šaukštus tahini, maistines mieles, citrinos sultis, žiupsnelį druskos ir šlakelį karšto vandens mažame trintuve iki vientisos žalios masės. Jei reikia, įpilti daugiau vandens, kad masė gerai susimaišytų.
5. Užtepti ant skrudintos duonos, viršuje dėti traškius avinžirnius, likusį tahini, pabarstyti za’atar ir citrinos žievele.
6. Pabaigti kapotomis petražolėmis.

Taip pat skaitykite

Pietūs šeimai už 5 eurus: ryžiai su vištiena ir daržovėmis
Pietūs šeimai už 5 eurus: ryžiai su vištiena ir daržovėmis
2025-08-20
Kiaulienos šonkauliai su pomidorų padažu ir džiovintomis slyvomis
Sultingi kiaulienos šonkauliai su pomidorų padažu ir džiovintomis slyvomis
2025-06-16
Kaip kopūstą paversti sočiu užkandžiu? Galime tai padaryti per kelias minutes
Kaip kopūstą paversti sočiu užkandžiu? Galime tai padaryti per kelias minutes
2025-11-24
Greitų ir sveikų sausainių receptai.
Greitų ir sveikų sausainių receptai. Spėsite iškepti net ryte!
2025-11-03

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Avinžirniai ant skrebučioTraškūs avinžirniaiTraškūs avinžirniai ant skrebučio

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kiaulienos ir avinžirnių troškinys
Uncategorized

Kiaulienos ir avinžirnių troškinys: tiek pietums, tiek vakarienei

Kodėl pusryčiams reikėtų valgyti persimonus, o ne gerti kavą?
Sveikata ir grožis

Kodėl pusryčiams reikėtų valgyti persimonus, o ne gerti kavą?

Dažniausios valymo klaidos, kurių reikia vengti
Gyvenimas

Dažniausios valymo klaidos, kurių reikia vengti

Seneliai nemiršta, jie ir toliau gyvena mūsų širdyse
Gyvenimas

Seneliai nemiršta, jie ir toliau gyvena mūsų širdyse

Blogas ženklas: ką daryti, jei sustojo laikrodis?
Horoskopai

Blogas ženklas: ką daryti, jei sustojo laikrodis?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?