ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Traškūs avinžirniai ant skrebučio
Receptai

Traškūs avinžirniai ant skrebučio

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-24
Komentarų: 0
1 min. skaitymo

Traškūs avinžirniai ant skrebučio – tai spalvingas ir traškus užkandis, kuriame dera gaivūs žalumynai, riešutų skonio padažas ir subtilus prieskonių aromatas.

Traškūs avinžirniai ant skrebučio
Traškūs avinžirniai ant skrebučio

Traškūs avinžirniai ant skrebučio: receptas

Skirtingos tekstūros ir spalvos sukuria vizualiai patrauklų ir skoningą derinį.

Ingredientai:

  • 400 g konservuotų avinžirnių
  • 1 valg. š. za’atar prieskonių mišinio
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 150 g žaliųjų žirnelių (šviežių arba atšildytų iš šaldytų)
  • 4 valg. š. tahini pastos
  • 2 valg. š. maistinių mielių
  • 1 citrina (tarkuota žievelė ir sultys)
  • 4 riekelės skrudintos duonos
  • maža saujelė šviežių petražolių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros ir iškloti kepimo skardą kepimo popieriumi.
2. Išdėlioti avinžirnius ant paruoštos skardos ir gerai nusausinti popieriniu rankšluosčiu.
3. Suberti za’atar, įpilti alyvuogių aliejaus bei pagardinti druska ir pipirais. Gerai sumaišyti rankomis ir kepti orkaitėje 15-20 min, kol taps traškūs.
4. Tuo tarpu sutrinti žirnelius, 2 šaukštus tahini, maistines mieles, citrinos sultis, žiupsnelį druskos ir šlakelį karšto vandens mažame trintuve iki vientisos žalios masės. Jei reikia, įpilti daugiau vandens, kad masė gerai susimaišytų.
5. Užtepti ant skrudintos duonos, viršuje dėti traškius avinžirnius, likusį tahini, pabarstyti za’atar ir citrinos žievele.
6. Pabaigti kapotomis petražolėmis.

Taip pat skaitykite

Sūrio užtepėlė su šonine
Sūrio užtepėlė su šonine – tobulas užkandis vakarėliams
2025-09-15
Cinamoninės mėlynių bandelės
Cinamoninės mėlynių bandelės
2025-08-14
Sveikesni naminiai kebabai su vištiena
Sveikesni naminiai kebabai su vištiena
2025-06-26
Grikių košė, kuri iš lėkštės dings tiesiog žaibišku greičiu: išbandykite ir įsitikinsite patys
Grikių košė, kuri iš lėkštės dings tiesiog žaibišku greičiu: išbandykite ir įsitikinsite patys
2025-10-08

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Avinžirniai ant skrebučioTraškūs avinžirniaiTraškūs avinžirniai ant skrebučio

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip pasigaminti naminį braškių sūrio pyragą?
Desertai

Sūrio pyragas su braškėmis (nereikės kepti)

Kodėl kartais nubundame naktį, tarsi būtume išgąsdinti?
Gyvenimas

Kodėl kartais nubundame naktį, tarsi būtume išgąsdinti?

Moliūgų pyragas su varške ir aguonomis
Desertai

Moliūgų pyragas su varške ir aguonomis

Apkepas su makaronais ir maskarponės sūriu
Apkepai

Apkepas su makaronais ir maskarponės sūriu

Akių spalva nusako kaip žmonės reaguoja ir elgiasi su jumis
Įdomu

Akių spalva gali atskleisti, kaip kiti žmonės reaguoja ir elgiasi su jumis.

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?