ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Mėsos patiekalai » Kepkite mėsą ant svogūnų ir jos skonis bus visiškai kitoks: išbandykite šį skanaus patiekalo receptą!
Mėsos patiekalai

Kepkite mėsą ant svogūnų ir jos skonis bus visiškai kitoks: išbandykite šį skanaus patiekalo receptą!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-10-29
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Šie kiaulienos griežinėliai, kepti su svogūnais, grybais, pomidorais ir sūriu, yra puikus pasirinkimas tiek šeimos pietums, tiek šventiniam stalui. Patikrinkite receptą ir įsitikinkite patys, kaip lengva pagaminti gardų patiekalą.

Kepkite mėsą ant svogūnų ir jos skonis bus visiškai kitoks: išbandykite šį skanaus patiekalo receptą!
Kepkite mėsą ant svogūnų ir jos skonis bus visiškai kitoks: išbandykite šį skanaus patiekalo receptą!

Mėsa ant svogūnų: receptas

Ingredientai

  • 3–4 svogūnai
  • 1 kg kiaulienos išpjovos
  • Druska, juodieji maltų pipirai pagal skonį
  • 300–400 g grybų
  • 2–3 pomidorai
  • 200 g kietojo sūrio

Kaip paruošti svogūnus ir mėsą

Nulupkite svogūnus ir supjaustykite pusžiedžiais. Pusę svogūnų išdėliokite ant aliejumi pateptos kepimo skardos, o vieną svogūną palikite sveiką, kad galėtumėte jį vėliau pakepinti.

Taip pat skaitykite

Tobuli mėsos kukuliai su daržovėmis
Tobuli mėsos kukuliai su daržovėmis
2025-06-21
žiediniai kopūstai
Nepirkite brangaus maisto, žiediniai kopūstai yra stebuklas: receptai, kurie pagerins jūsų figūrą ir sveikatą!
2025-09-10
Grybai žiemai be marinato gali stovėti iki 3 metų
Grybus žiemai galima paruošiti ir be jokio marinato. Receptas vertas išbandyti
2025-07-01
Kaip pjaustyti svogūnus: trys skirtingi metodai
Kaip pjaustyti svogūnus: trys skirtingi metodai
2025-06-27

Kiaulienos nugarinę supjaustykite storomis riekelėmis ir įpjaukite tinkleliu. Mėsą iš abiejų pusių pagardinkite druska ir pipirais, tada dėkite ant svogūnų skardoje.

Grybų ir svogūnų paruošimas

Smulkiai supjaustytą atidėtą svogūną pakepinkite keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Tada sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus, pagardinkite druska ir pakepinkite kartu, kol suminkštės. Ant kiekvieno mėsos gabalėlio uždėkite po 2 šaukštus grybų mišinio.

Pomidorai ir sūris

Pomidorus supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite ant grybų. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C, maždaug 50 minučių. Kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka, ir pasibaigus kepimo laikui, kiekvieną mėsos gabalėlį pabarstykite sūriu. Kepkite dar 10 minučių 200°C temperatūroje, kol sūris gražiai išsilydys ir apskrus.

Patiekimas

Šie kiaulienos griežinėliai gardūs tiek karšti, tiek šiek tiek atvėsę. Galite patiekti su šviežiomis daržovėmis ar mėgstamu garnyru. Skonis – sodrus, aromatas – nepakartojamas!

ŽYMOS:grybaiKiaulienapomidoraisūrissvogūnai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kas vyksta Lietuvoje: 10 svarbiausių 2025 m. birželio 2 d. įvykių
Lietuva ir pasaulis

Kas vyksta Lietuvoje: 10 svarbiausių 2025 m. birželio 2 d. įvykių

5 ženklai, kurie parodo, kad sutikote jums skirtą žmogų
Gyvenimas

5 ženklai, kurie parodo, kad sutikote jums skirtą žmogų

Neregėtos gudrybės su paprastu česnaku: jis naudingas ne tik patiekalų gardinimui!
Gyvenimas

Neregėtos gudrybės su paprastu česnaku: jis naudingas ne tik patiekalų gardinimui!

Skrydžio etiketas: 8 dalykai, kurių niekada nedarykite lėktuve
Gyvenimas

Skrydžio etiketas: 8 dalykai, kurių niekada nedarykite lėktuve

Užpilkite imbiero šaknį paprastu aliejumi ir niekada nepamirškite šio recepto!
Sveikata ir grožis

Užpilkite imbiero šaknį paprastu aliejumi ir niekada nepamirškite šio recepto! Geriausias pagalbininkas!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?