ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Šokoladinis tortas be pieno produktų
Desertai

Šokoladinis tortas be pieno produktų

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-11-01
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Šokoladinis tortas be pieno produktų
Šokoladinis tortas be pieno produktų

Šokoladinis tortas be pieno produktų – tai purus, sodraus skonio šokoladinis tortas su lengvu kokosų aromatu ir subtiliu abrikosų džemo akcentu.

Šokoladinis tortas be pieno produktų: receptas

Tobulas desertas ypatingai progai arba tiesiog maloniam pasimėgavimui su kava ar arbata.

Ingredientai:

Tortui:

  • 175 g kvietinių miltų su kepimo milteliais (self-raising)
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 arb. š. sodos
  • 2 valg. š. kakavos miltelių
  • 150 g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 2 valg. š. auksaspalvio sirupo
  • 150 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 160 ml kokosų kremo
  • 4 valg. š. abrikosų džemo
  • 55 g veganiško baltojo šokolado

Glajui:

Taip pat skaitykite

Jei namuose turite cukinijų, išbandykite šią idėją – skanu ir tikrai visiems patiks! Nuotrauka - youtube.com
Jei namuose turite cukinijų, išbandykite šią idėją – skanu ir tikrai visiems patiks!
2025-09-10
Geriausias vynuogių laikymo būdas: taip jos išliks šviežios net iki 12 mėnesių!
Geriausias vynuogių laikymo būdas: taip jos išliks šviežios net iki 12 mėnesių!
2025-09-04
Slaptas virėjo būdas, kaip paruošti ypač skanias keptas bulves. Jos bus traškios ir turės mažai riebalų!
Slaptas virėjo būdas, kaip paruošti ypač skanias keptas bulves. Jos bus traškios ir turės mažai riebalų!
2025-09-15
Tobuli varškėčiai: skanesnių ir minkštesnių nebūna!
Tobuli varškėčiai: skanesnių ir minkštesnių nebūna!
2025-11-07
  • 160 ml kokosų kremo
  • 255 g veganiško pieniško arba tamsaus šokolado

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Ištepkite dvi 20 cm skersmens kepimo formas nuimamu dugnu aliejumi ir iškloti jas kepimo popieriumi.
2. Dideliame dubenyje gerai sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, kakavos miltelius ir cukrų.
3. Atskirame inde suplakti kiaušinius, sirupą, aliejų ir kokosų kremą, kol viskas susimaišys.
4. Supilti skystus ingredientus į sausą mišinį ir plakti elektriniu plakikliu, kol tešla taps vientisa.
5. Padalinti tešlą į abi formas ir kepti apie 25-30 min, kol pyragas iškils ir švelniai atsiskirs nuo formos kraštų. Išimti iš orkaitės, išversti ant grotelių, nuimti kepimo popierių ir palikti atvėsti.
6. Tuo metu paruošti glajų: dubenyje, pastatytame virš švelniai verdančio vandens puodo (kad dubens dugnas nesiektų vandens), ištirpinti kokosų kremą ir veganišką šokoladą. Maišyti kol masė taps vientisa ir skysta. Tada palikti vėsti arba dėti į šaldytuvą, kol glajus sutirštės ir taps lengvai tepamas.
7. Vieną biskvito lakštą dėti ant serviravimo lėkštės, viršų aptepti puse abrikosų džemo. Užtepti pusę glajaus, tuomet uždėti antrą biskvitą. Viršų aptepti likusiu džemu ir glajumi. Supjaustykite gabaliukais ir patiekite.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Šokoladiniai desertaiŠokoladinis tortasŠokoladinis tortas be pieno produktųTortasTortas be pieno produktų

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Naminis dėmių valiklis. Jums tereikia keturių produktų, kuriuos kiekvienas turi savo spintelėje
Gyvenimas

Naminis dėmių valiklis. Jums tereikia keturių produktų, kuriuos kiekvienas turi savo spintelėje

Natūrali apsauga nuo šliužų ir sraigių: kaip pasigaminti česnako purškiklį augalams
Sodas ir daržas

Natūrali apsauga nuo šliužų ir sraigių: kaip pasigaminti česnako purškiklį augalams

Išsirinkite saulėlydį, ką pasirinkimas sako apie jus?
Gyvenimas

Asmenybės testas: atskleiskite savo geriausią savybę pasirinkdami saulėlydį!

Vienas paprastas būdas atbaidys pelėnus iš sodo amžiams
Sodas ir daržas

Vienas paprastas būdas atbaidys pelėnus iš sodo amžiams

Burokėlių ir morkų salotos
Receptai

Burokėlių ir morkų salotos

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?