Sausainiai su šokolado gabaliukais – tai klasikiniai šokoladiniai sausainiai, jų traškūs krašteliai, minkštas, šiek tiek tąsus vidus.
Sausainiai su šokolado gabaliukais: receptas
Kvapnūs, saldūs, bet subalansuoti – jie puikiai tinka prie stiklinės šalto pieno ar puodelio kavos.
Ingredientai:
- 350 g kvietinių miltų
- 1 arb. š. sodos
- 1 arb. š. druskos
- 225 g sviesto
- 175 g cukraus
- 175 g šviesaus rudojo cukraus
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- 2 kiaušiniai
- 350 g tamsiojo šokolado
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 190 °C temperatūros.
2. Dubenyje sumaišyti miltus, sodą ir druską.
3. Kitoje talpoje išplakti sviestą, baltąjį cukrų, rudąjį cukrų ir vanilės ekstraktą, kol masė taps puri ir vientisa. Įmušti kiaušinius ir gerai išplakti. Po truputį įmaišyti miltų mišinį. Galiausiai suberti smulkintą šokoladą ir išmaišyti.
4. Padalinti minkštą tešlą į dvi dalis, kiekvieną suformuoti į volelio formą, maždaug 5 cm skersmens. Susukti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą, kol prireiks kepti.
5. Kai norėsis kepti sausainius, tiesiog supjaustyti atšaldytą tešlą 2 cm storio griežinėliais ir išdėlioti ant kepimo skardos, paliekant pakankamai tarpų tarp jų. Kepto 9-11 min, kol krašteliai taps šviesiai auksiniai.
6. Leisti sausainiams kelias minutes atvėsti skardoje, tada perkelti ant grotelių. Skanauti geriausia dar šiltus, su stikline šalto pieno.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.