Aliuminio folija yra vienas universaliausių virtuvės pagalbininkų. Ji naudojama ne tik maisto kepimui ar laikymui, bet ir gali palengvinti daugelį kasdienių darbų virtuvėje. Šiame straipsnyje sužinosite praktiškus triukus, kaip panaudoti aliuminio folija ne tik gaminant maistą, bet ir taupant laiką bei pastangas.
Kaip folija palengvina viryklės ir keptuvių valymą
Norėdami išvengti varginančio valymo po maisto gaminimo, uždenkite viryklės degiklių plotą folija. Ant jos liks riebalai ir nešvarumai, todėl valyti bus daug lengviau. Taip pat, jei maistas dažnai sudega keptuvėje, prieš kiekvieną kepimą padėkite foliją ant dugno – ji apsaugos keptuvę ir maistas nesudegs.
Folija padeda išlaikyti maistą šviežią
Aliuminio folija puikiai tinka vaisiams ir kepiniams. Bananus ilgiau išlaikysite šviežius, jei suvyniosite jų kotelius į foliją ir laikysite šaldytuve. Iškeptų pyragų kraštai vėl taps minkšti, jei juos suvyniokite į foliją ir paliksite kelioms valandoms.
Folija padeda formuoti kepimo indus
Neturite mažesnės kepimo skardos ar formos? Aliuminio folija padės ją pasidaryti patiems. Sulenkite foliją į juostelę ir suformuokite norimo dydžio kraštus. Taip pat galite suformuoti kepimo formą bet kokiam dydžiui ar net kaip piltuvėlį skysčiams perpilti.
Folija palengvina maisto apdirbimą
Norint greitai atvėsinti kompotą ar vyną, suvyniokite indą į foliją. Ji gali būti naudojama kaip grotelių valiklis – suformuokite folijos rutuliuką ir pašalinkite riebalus bei nešvarumus. Jei pyragai, duona ar picos paviršius sukietėję, apipilkite keliais lašais vandens, uždenkite folija ir pašaukite į orkaitę – jie vėl bus švieži.
Folija kaip kasdienis pagalbininkas
Be virtuvės, folija gali būti naudinga peiliams ar žirklėms galąsti, greitai perpilti skysčius ar net suformuoti laikinuosius indus. Šios paprastos gudrybės padeda taupyti laiką ir energiją, o visa, ko reikia, yra aliuminio folija.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.