Gruzdinti kalmarai su majonezo padažu – tai lengvas ir gardus jūros gėrybių užkandis, pasižymintis traškia plutele ir švelniu skoniu.
Gruzdinti kalmarai su majonezo padažu: receptas
Šis užkandis idealiai tinka tiek prie taurės mėgstamo gėrimo, tiek kaip dalis šventinės vakarienės.
Ingredientai:
- Augalinis aliejus (kepimui)
- 250 g miltų
- ½ arb. š. kajeno pipirų
- ½ arb. š. rūkytos paprikos
- ½ arb. š. druskos
- 500 g kalmarų
- 2 kiaušiniai
Majonezui:
- 200 ml majonezo
- 1 česnako skiltelė
- ½ citrinos sultys
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Majonezui visus ingredientus sumaišyti ir atidėti į šalį.
2. Kalmarams įkaitinti pakankamą kiekį aliejaus keptuvėje – maždaug iki pusės aukščio. Kaitinti ant vidutinės kaitros. Patikrinti temperatūrą įmetant 2-3 cm duonos kubelį – jis turėtų paruduoti ir tapti traškus per 1 minutę. Aliejus įkaitęs.
3. Kol aliejus kaista, į didelį plastikinį maišelį suberti miltus, kajeno pipirus, papriką ir druską. Sudėti žiedais pjaustytus kalmarus ir gerai pakratyti, kad jie tolygiai pasidengtų.
4. Merkti miltuotus kalmarus į išplaktus kiaušinius ir atsargiai dėti juos į karštą aliejų. Kepti 2-3 min, kol taps auksiniai. 5. Išimti iš aliejaus ir trumpai nusausinti ant popierinio rankšluosčio. Patiekti su česnakiniu citrinų majonezu.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.