ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Gruzdinti kalmarai su majonezo padažu
Receptai

Gruzdinti kalmarai su majonezo padažu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-11-03
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Gruzdinti kalmarai su majonezo padažu
Gruzdinti kalmarai su majonezo padažu

Gruzdinti kalmarai su majonezo padažu – tai lengvas ir gardus jūros gėrybių užkandis, pasižymintis traškia plutele ir švelniu skoniu.

Gruzdinti kalmarai su majonezo padažu: receptas

Šis užkandis idealiai tinka tiek prie taurės mėgstamo gėrimo, tiek kaip dalis šventinės vakarienės.

Ingredientai:

  • Augalinis aliejus (kepimui)
  • 250 g miltų
  • ½ arb. š. kajeno pipirų
  • ½ arb. š. rūkytos paprikos
  • ½ arb. š. druskos
  • 500 g kalmarų
  • 2 kiaušiniai

Majonezui:

  • 200 ml majonezo
  • 1 česnako skiltelė
  • ½ citrinos sultys

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Itin paprastas vištienos karis
Itin paprastas vištienos karis
2025-06-04
Geriausias slyvų uogienės  su graikiniais riešutais receptas: išbandykite
Geriausias slyvų uogienės  su graikiniais riešutais receptas: išbandykite
2025-10-10
Mini morengai su avietiniu pertepimu
Mini morengai su avietiniu pertepimu: gardus desertas
2025-07-22
Tešloje kepta plekšnė
Tešloje kepta plekšnė
2025-11-04
Gaminimo eiga:

1. Majonezui visus ingredientus sumaišyti ir atidėti į šalį.
2. Kalmarams įkaitinti pakankamą kiekį aliejaus keptuvėje – maždaug iki pusės aukščio. Kaitinti ant vidutinės kaitros. Patikrinti temperatūrą įmetant 2-3 cm duonos kubelį – jis turėtų paruduoti ir tapti traškus per 1 minutę. Aliejus įkaitęs.
3. Kol aliejus kaista, į didelį plastikinį maišelį suberti miltus, kajeno pipirus, papriką ir druską. Sudėti žiedais pjaustytus kalmarus ir gerai pakratyti, kad jie tolygiai pasidengtų.
4. Merkti miltuotus kalmarus į išplaktus kiaušinius ir atsargiai dėti juos į karštą aliejų. Kepti 2-3 min, kol taps auksiniai. 5. Išimti iš aliejaus ir trumpai nusausinti ant popierinio rankšluosčio. Patiekti su česnakiniu citrinų majonezu.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Gruzdinti kalmarai su majonezo padažuKalmaraiKalmarų patiekalaiKepti kalmaraiužkandžiai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

15 gudrybių, kurios atskleis didžiulį mažos virtuvės potencialą
Gyvenimas

15 gudrybių, kurios atskleis didžiulį mažos virtuvės potencialą

Ar česnakai importuoti ar balinti - kaip suprasti?
Gyvenimas

Kodėl parduotuvėje įsigyti česnakai gali būti importuoti ir balinti: atskleisime paslaptį.

Kodėl jaučiamės vieniši net būdami santykiuose – ir kaip tai pakeisti?
Gyvenimas

Kodėl jaučiamės vieniši net būdami santykiuose – ir kaip tai pakeisti?

Tamsios interjero paslaptys: kodėl dizaineriai renkasi medines žaliuzes vietoj įprastų sprendimų
Namai ir patarimai

Tamsios interjero paslaptys: kodėl dizaineriai renkasi medines žaliuzes vietoj įprastų sprendimų

Kaip pašalinti nemalonų kvapą vonios kambaryje
Gyvenimas

Mano vonios kambarys visada puikiai kvepia. Sužinokite, kodėl

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?