Blynai turbūt kiekvienam iš mūsų primena vaikystę. Ar pažįstate bent vieną žmogų, kuris jų nemėgtų? Kvapnūs, skanūs ir minkšti – juk būtent tokius blynus pamename iš vaikystės. Atrodytų, kad juos kepti yra labai paprasta, nes jiems nereikia daug produktų. Tačiau net ir tokiam paprastam patiekalui reikalingas ypatingas dėmesys. Pasidalinsime su jumis keliomis gudrybėmis, kurios padės iškepti nuostabiai skanius blynus. Su tinkamais ingredientais ir keliais triukais netgi naujokai virtuvėje gali pasiekti profesionalų lygį.
Išsijokite miltus
Atrodytų, įprastas dalykas. Tačiau daugelis pamiršta šį svarbų etapą. Miltai turi būti aukščiausios rūšies ir geros kokybės. Sijojimas padeda pašalinti gumuliukus, pagerina tešlos tekstūrą ir leidžia blynams geriau išsipūsti.
Taip pat galite eksperimentuoti su grikių ar kukurūzų miltais, bet prisiminkite, kad bet kokius miltus reikia sijoti bent 2 kartus. Sijojimas ne tik gerina oro įsisavinimą, bet ir suteikia blynams purumo. Jei norite dar lengvesnių rezultatų, galite dalį įprastų kvietinių miltų pakeisti ryžių miltais arba avižų miltais, ypač jei kepate be glitimo.
Pašildykite kefyrą arba pieną
Nuo kiekvieno žmogaus priklauso, ar jis blynams naudoja pieną, ar kefyrą. Tačiau yra viena sąlyga: ir pienas, ir kefyras turėtų būti kambario temperatūros, o dar geriau – šilti. Jei pilsite juos tiesiai iš šaldytuvo į tešlą, greičiausiai nesulauksite norimo efekto, o tešloje liks gerai neišmaišytų gabalėlių.
Šiltas skystis padeda mielėms ar kepimo milteliams aktyviau veikti, todėl blynai tampa aukštesni ir purūs. Be to, temperatūros harmonija tarp skysčio ir kitų ingredientų sumažina tešlos susisluoksniavimo riziką ir užtikrina tolygesnį kepimą.
Teisingai maišykite ingredientus
Visi ingredientai turi būti kruopščiai sumaišyti. Galite naudoti maišytuvą, tačiau taip pat tinka paprastas medinis šaukštas. Tešla turėtų būti gan tiršta, bet ne per sunki, kad blynai neišsilydytų keptuvėje.
Maišymo procesas turi būti atsargus – pernelyg stiprus ir ilgai maišomas tešlos mišinys gali sukelti glitimo išsiskyrimą, dėl ko blynai taps kieti. Kai norite įmaišyti papildus, pavyzdžiui, uogas ar riešutus, tai darykite paskutinę minutę, kad jie nenusileistų į dugną ir netrukdytų tešlos pakilti.
Duokite laiko
Daugelis namų šeimininkių pradeda kepti blynus iškart po to, kai paruošia tešlą. Bet jai reikia leisti kurį laiką pastovėti, kad komponentai pradėtų kiek įmanoma daugiau sąveikauti. Palikite dubenį 20-30 minučių pastovėti ir tešlos nemaišykite prieš kepdami.
Šis poilsio laikas leidžia miltams absorbuoti skysčius ir padeda mielėms ar kepimo milteliams pradėti veikti, todėl blynai bus minkštesni ir purūs. Taip pat galite uždengti dubenį rankšluosčiu – tai apsaugo tešlą nuo džiūvimo ir padeda išlaikyti drėgmę, kas ypač svarbu ruošiant didesnę porciją.

Skanūs papildai
Džiovinti vaisiai, aromatinis cinamonas ir vanilė puikiai pabrėžia patiekalo skonį. Tokių priedų dėka blynai įgauna naujų aromatų ir tampa labiau patrauklūs vizualiai.
Tačiau uogos ir vaisiai turėtų būti dedami nedideliais kiekiais, nes nuo jų tešla ne taip gražiai iškyla. Dauguma žmonių mėgsta uogas ir vaisius dėti šalia blynų, kaip papuošimą, bet taip pat galima įmaišyti smulkintas uogas į tešlą, jei norite papildomo skonio. Riešutai, šokolado drožlės ar kokosų drožlės taip pat puikiai dera ir suteikia papildomos tekstūros.
Kepimas
Prieš pradedant procesą, keptuvę reikia pašildyti, o po to į ją įpilti jums patinkančio augalinio aliejaus. Keptuvė turėtų būti storu dugnu ir, geriausia, padengta nelipnia danga. Tai užtikrina tolygų karštį ir padeda išvengti blynų prilipimo.
Blynai turėtų būti kepami uždengus keptuvę dangčiu ir ant vidutinės ugnies. Kai tik viršuje pasirodys burbuliukai, apverskite blynus ir kepkite iki auksinės rudos spalvos. Tinkamas kepimo laikas ir temperatūra leidžia išlaikyti vidų minkštą, o išorę – šiek tiek traškią. Jei norite, galite išbandyti įvairius aliejus – kokosų, alyvuogių ar sviestą – kurie suteikia skirtingus aromatus ir skonio niuansus.
Blynai patinka daugumai žmonių, tad pamaloninkite savo artimuosius šiuo skaniu patiekalu ir pasinaudokite mūsų patarimais! Tokiu būdu net paprasčiausi blynai gali tapti ypatingu pusryčių ar šeimos vakarienės akcentu, o jūsų virtuvė pripildoma malonaus kvapo.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.