Bulvių virtinukai su žaliaisiais žirneliais – patiekalas išsiskiria šilkinės tekstūros padažu ir švelnia skonių pusiausvyra. Nudžiugins tiek didelius, tiek mažus.
Bulvių virtinukai su žaliaisiais žirneliais: receptas
Lengvas, bet gardus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingai vakarienei.
Ingredientai:
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 šalotinis svogūnas
- 125 ml sauso baltojo vyno
- 100 ml grietinėlės (riebios)
- 1 mažos citrinos žievelė ir sultys pagal skonį
- 500 g bulvinių virtinukų (gnocchi)
- 100 g šaldytų žirnelių
- druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
- parmezano sūrio (patiekimui)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros. Sudėti smulkintą svogūną ir įberti žiupsnelį druskos, kepti 5-6 min, kol suminkštės, bet neapskrus.
2. Supilti baltąjį vyną ir leisti jam užvirti 1-2 min, kad išgaruotų alkoholis. Įmaišyti grietinėlę ir citrinos žievelę. Sumažinti kaitrą iki silpnos, kol bus paruošti virtinukai.
3. Virtinukus išvirti pasūdytame verdančiame vandenyje, pagal pakuotės instrukcijas. Jie bus išvirę kai iškils į paviršių – tai turėtų užtrukti apie 4 min.
4. Nukošti virtinukus, pasiliekant šiek tiek virimo vandens. Sudėti juos į keptuvę su grietinėlės padažu ir šaldytais žirneliais. Padidinti kaitrą iki vidutinės ir viską išmaišyti, kad žirneliai lengvai apvirtų, o padažas tolygiai apgaubtų virtinukus. Jei padažas atrodo per tirštas, įpilti šiek tiek virimo vandens.
5. Nuimti nuo kaitros ir pagardinti juodaisiais pipirais ir citrinos sultimis pagal skonį.
6. Patiekti dubenėliuose pabarsčius tarkuotu parmezano sūriu.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.