Vienos skardos vištiena su ryžiais – aromatingas ir sotus patiekalas, skaniausi rytietiški prieskoniai suteikia patiekalui šilumos, gaivumo ir išraiškingo skonio.
Vienos skardos vištiena su ryžiais: receptas
Tai puikus pasirinkimas šeimos pietums ar vakarienei, kai norisi viename inde paruošto, kvapnaus ir gardaus maisto.
Ingredientai:
Ryžiams:
- aliejaus – patepti formą
- 1 svogūnas
- 3 skiltelės česnako
- 50 g sviesto
- 270 g basmati ryžių
- 2 kardamono ankštys (tik sėklos)
- 650 ml karšto vištienos sultinio (arba verdančio vandens)
- 200 g šaldytų žirnelių
- didžiulė sauja šviežių kalendrų
Vištienai:
- 8 vištienos blauzdelės su odele
- 1 arb. š. druskos
- 1 arb. š. česnako miltelių
- 1 arb. š. svogūnų miltelių
- 1 arb. š. kajeno pipirų
- 2 valg. š. aliejaus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros. Lengvai patepti didelę kepimo skardą aliejumi ir sudėti smulkiai pjaustytą svogūną bei traiškytą česnaką. Užpilti lydytu sviestu ir išmaišyti. Kepti įkaitintoje orkaitėje 10-15 min, stebint, kad nepradėtų degti. Jei kraštai pradeda skrusti per greitai, išimti skardą, dar kartą išmaišyti svogūnus ir grąžinti į orkaitę.
2. Tuo metu, kol svogūnai kepa, paruošti vištieną: dubenyje sumaišyti druską, česnako miltelius, svogūnų miltelius ir kajeno pipirus. Įtrinti blauzdeles aliejumi, tada padengti jas prieskonių mišiniu.
3. Išimti svogūnus iš orkaitės, suberti ryžius ir kardamono sėklas. Gerai išmaišyti, tuomet ant viršaus sudėti vištienos blauzdeles. Užpilti sultiniu (arba verdančiu vandeniu). Uždengti folija ir kepti 30 min.
4. Išimti iš orkaitės, vištienos blauzdeles trumpam perkelti į atskirą lėkštę, o į ryžius suberti žirnelius ir lengvai išmaišyti. Vėl sudėti vištieną ant viršaus ir kepti dar 15 min be folijos.
5. Pabaigoje įmaišyti smulkintas kalendras ir patiekti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.