ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Vienos skardos vištiena su ryžiais
Mėsos patiekalai

Vienos skardos vištiena su ryžiais

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-11-05
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Vienos skardos vištiena su ryžiais
Vienos skardos vištiena su ryžiais

Vienos skardos vištiena su ryžiais – aromatingas ir sotus patiekalas, skaniausi rytietiški prieskoniai suteikia patiekalui šilumos, gaivumo ir išraiškingo skonio.

Vienos skardos vištiena su ryžiais: receptas

Tai puikus pasirinkimas šeimos pietums ar vakarienei, kai norisi viename inde paruošto, kvapnaus ir gardaus maisto.

Ingredientai:

Ryžiams:

  • aliejaus – patepti formą
  • 1 svogūnas
  • 3 skiltelės česnako
  • 50 g sviesto
  • 270 g basmati ryžių
  • 2 kardamono ankštys (tik sėklos)
  • 650 ml karšto vištienos sultinio (arba verdančio vandens)
  • 200 g šaldytų žirnelių
  • didžiulė sauja šviežių kalendrų

    Vištienai:
  • 8 vištienos blauzdelės su odele
  • 1 arb. š. druskos
  • 1 arb. š. česnako miltelių
  • 1 arb. š. svogūnų miltelių
  • 1 arb. š. kajeno pipirų
  • 2 valg. š. aliejaus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Kaip kopūstą paversti sočiu užkandžiu? Galime tai padaryti per kelias minutes
Kaip kopūstą paversti sočiu užkandžiu? Galime tai padaryti per kelias minutes
2025-11-24
Kokosiniai sausainiai su tamsiu šokoladu ir vanile
Kokosiniai sausainiai su tamsiu šokoladu ir vanile
2025-06-20
Lazanija su padažu
Lazanija su kitokiu padažu: aromatingai vakarienei
2025-07-09
Kaip pagaminti minštą jautieną
Penki patarimai, kaip suminkštinti jautieną gaminant įvairiais būdais
2025-06-17
Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros. Lengvai patepti didelę kepimo skardą aliejumi ir sudėti smulkiai pjaustytą svogūną bei traiškytą česnaką. Užpilti lydytu sviestu ir išmaišyti. Kepti įkaitintoje orkaitėje 10-15 min, stebint, kad nepradėtų degti. Jei kraštai pradeda skrusti per greitai, išimti skardą, dar kartą išmaišyti svogūnus ir grąžinti į orkaitę.
2. Tuo metu, kol svogūnai kepa, paruošti vištieną: dubenyje sumaišyti druską, česnako miltelius, svogūnų miltelius ir kajeno pipirus. Įtrinti blauzdeles aliejumi, tada padengti jas prieskonių mišiniu.
3. Išimti svogūnus iš orkaitės, suberti ryžius ir kardamono sėklas. Gerai išmaišyti, tuomet ant viršaus sudėti vištienos blauzdeles. Užpilti sultiniu (arba verdančiu vandeniu). Uždengti folija ir kepti 30 min.
4. Išimti iš orkaitės, vištienos blauzdeles trumpam perkelti į atskirą lėkštę, o į ryžius suberti žirnelius ir lengvai išmaišyti. Vėl sudėti vištieną ant viršaus ir kepti dar 15 min be folijos.
5. Pabaigoje įmaišyti smulkintas kalendras ir patiekti.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:VakarienėVieno indo patiekalaiVienos skardos vištiena su ryžiaisvištienaVištiena su ryžiaisvištienos patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Vynuogės ir jų laikymas iki mėnesio
Gyvenimas

Su šiuo triuku išsaugosite vynuoges iki mėnesio

Žiemą maistą laikote balkone? Jūs privalote tai sužinoti
Gyvenimas

Žiemą maistą laikote balkone? Jūs privalote tai sužinoti

Mėgstate šaltibarščius? Atraskite, kokie papildomi ingredientai suteiks jiems išskirtinio skonio.
Naudinga

Mėgstate šaltibarščius? Štai kokie papildomi ingredientai suteiks jiems išskirtinio skonio

4 darbo dienų savaitė: kokie privalumai ir trūkumai? Atsako specialistai
Gyvenimas

4 darbo dienų savaitė: kokie privalumai ir trūkumai? Atsako specialistai

Kada vaikas gali keliauti automobiline paaukštinta kėdute?
Automobiliai

Kada vaikas gali keliauti automobiline paaukštinta kėdute?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?