Baklažanas – tai daržovė, kuri dažnai negauna tiek dėmesio, kiek turėtų, tačiau iš jos galima pagaminti daugybę skanių ir vertingų patiekalų. Korėjietiškos baklažanų salotos yra puikus pavyzdys – aštrus, pikantiškas užkandis, kuris sužavės visus rytietiškų patiekalų mėgėjus. Jei dar nesate bandę šių salotų, kviečiame išbandyti šį receptą ir atrasti naujų skonių!
Korėjietiškų baklažanų salotos
Ingredientai:
- 600 g baklažanų
- 1 svogūno
- 150 g spalvotų paprikų
- 1-2 morkų
- 4-5 skiltelių česnako
- 0,2 g aštrių šviežių pipirų
- 1 šaukštelio kalendros
- 6-8 pipirų žirnelių
- 1 valgomojo šaukšto sezamo sėklų
- 1 valgomojo šaukšto ryžių vyno acto
- 2 valgomųjų šaukštų sojų padažo
- 1 valgomojo šaukšto medaus
- 80 ml augalinio aliejaus
- 1 valgomojo šaukšto druskos
- 4 valgomųjų šaukštų petražolių ir kalendrų
Baklažanų paruošimas
Pirmiausia, nuplaukite baklažanus ir nupjaukite jų galiukus. Perpjaukite baklažanus per pusę, tada supjaustykite į ketvirčius, kad pašalintumėte šerdį. Jei baklažanai labai dideli ir minkšti, galite išimti sėklas iš vidurio. Supjaustykite juos juostelėmis, palikdami odelę ant kiekvieno gabalėlio.
Pasūdykite baklažanus ir gerai permaišykite. Tada dėkite juos į sietelį ir padėkite į dubenį. Uždėkite sunkią lėkštę ant viršaus, kad nuo baklažanų nubėgtų sultys. Palikite taip apie 1–2 valandas. Po to nusausinkite baklažanus popieriniu rankšluosčiu, kad jie būtų visiškai sausi.
Daržovių paruošimas ir kepimas
Tuo tarpu galite paruošti kitas daržoves. Morkas tarkuokite korėjietiška tarka, svogūną supjaustykite žiedais, paprikas – stambiais griežinėliais, o česnakus susmulkinkite. Žoleles smulkiai supjaustykite ir pasidėkite atskirai.
Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir įdėkite baklažanus. Kepkite juos vienu sluoksniu ant didelės ugnies 2–3 minutes, dažnai pamaišydami. Tada sudėkite baklažanus į salotų indą.
Patiekalų apdorojimas
Į įkaitintą keptuvę suberkite juoduosius pipirus, kalendrą, o taip pat prieskonius ir aštriąją raudonąją papriką. Po to įdėkite svogūnus ir pakepkite juos apie minutę. Tada sudėkite tarkuotas morkas ir dar pakepkite apie 30 sekundžių. Pabaigoje visus daržoves sudėkite į salotų indą su baklažanais.
Salotų marinavimas
Į daržoves supilkite ryžių vyno actą, sojų padažą ir medų. Suberkite sezamo sėklas ir lengvai jas paskrudinkite. Viską gerai išmaišykite, uždenkite salotas lėkšte ir palikite šaldytuve 2–4 valandoms, kad skoniai gerai susilietų.
Patiekimas
Pasibaigus marinavimo laikui, salotas galite patiekti ant stalo ir mėgautis šiuo unikaliu, aštriu, rūgščiu ir saldžiu užkandžiu. Jei norite, galite šias salotas užkonservuoti stiklainiuose ir pasidžiaugti jomis vėliau
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.