ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Vegetariški patiekalai » Keptas moliūgas pagardintas kvapniu česnaku ir baziliku
Receptai

Keptas moliūgas pagardintas kvapniu česnaku ir baziliku

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-11-05
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Keptas moliūgas pagardintas kvapniu česnaku ir baziliku
Keptas moliūgas pagardintas kvapniu česnaku ir baziliku

Ruduo – tai laikas, kai virtuvėje pasirodo ne tik skaniausi sezoniniai produktai, bet ir ryškios spalvos, kurios praskaidrina rudens dienas. Vienas iš pagrindinių rudens simbolių – moliūgas, kuris puikiai tinka tiek saldiems, tiek pikantiškiems patiekalams. Šiandien dalinamės paprastu ir skaniu receptu, kaip iškepti moliūgo griežinėlius su česnaku ir baziliku. Tai patiekalas, kurio tikrai norėsite paragauti – kvapnus, sveikas ir lengvai paruošiamas!

Kodėl verta pasirinkti moliūgą?

Moliūgas – tai ne tik spalvinga, bet ir labai maistinga daržovė. Jame gausu vitaminų, mineralų ir antioksidantų. Be to, jis yra itin mažai kaloringas – 100 g moliūgo minkštimo turi tik 22 kcal, todėl puikiai tinka dietiniams patiekalams ir net kūdikių maistui. Moliūge karotino yra net 5 kartus daugiau nei morkose, be to, jis visiškai neturi krakmolo ir cholesterolio. Tokiame sveikame patiekale kiekvienas ingredientas papildo kitą, suteikdamas ne tik puikų skonį, bet ir naudingąsias savybes organizmui.

Reikalingi ingredientai:

  • 700 g moliūgo minkštimo
  • 30 ml augalinio aliejaus
  • 4 skiltelės česnako
  • Baltieji pipirai pagal skonį
  • 1 a. š baziliko
  • 0,5 a. š druskos
  • 0,5 a. š cukraus

Gaminimo eiga

1. Paruoškite moliūgą:
Rinkitės moliūgų veisles, kurios turi daugiau cukraus, pvz., „Butternut“ arba „Muscat de Provence“. Pirmiausia nupjaukite žievę ir išimkite sėklas. Tada supjaustykite moliūgą į mažus gabalėlius.

2. Paruoškite padažą:
Į dubenį supilkite augalinį aliejų (saulėgrąžų ar alyvuogių), įberkite baltųjų pipirų (arba juodųjų, jei neturite baltųjų), 1 arbatinį šaukštelį džiovinto baziliko, išspauskite česnako skilteles per spaustuvą ir viską gerai išmaišykite.

Taip pat skaitykite

Burokėlių ir morkų salotos
Burokėlių ir morkų salotos
2025-09-09
Brokolių ir skrudintų anakardžių salotos
Brokolių ir skrudintų anakardžių salotos
2025-08-05
Itin paprastai paruošiami tuno kepsneliai
Itin paprastai paruošiami tuno kepsneliai
2025-07-14
Vištienos ir perlinių kruopų sriuba – gardus receptas kasdienai
Vištienos ir perlinių kruopų sriuba
2025-06-03

3. Marinuokite moliūgą:
Supjaustytus moliūgo gabalėlius dėkite į dubenį ir supilkite paruoštą padažą. Viską gerai išmaišykite, kad padažas tolygiai apsemtų kiekvieną gabalėlį. Jei moliūgui trūksta saldumo, galite įberti šiek tiek cukraus pagal skonį.

4. Kepti orkaitėje:
Moliūgo griežinėlius išdėliokite vienu sluoksniu ant kepimo skardos. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros ir kepkite moliūgą 30 minučių, kol jis taps minkštas ir lengvai apskrus.

Patiekalas – garnyras ar savarankiškas patiekalas?

Šiuo būdu iškeptas moliūgas puikiai tinka kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų, tačiau taip pat gali būti ir savarankiškas patiekalas. Jei dar nesate dideli moliūgų gerbėjai, šis receptas tikrai pakeis jūsų nuomonę! Būtent kvapnus česnako ir baziliko padažas suteikia moliūgui ypatingo skonio, kuris įsimins ilgam.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:moliūgasRudens receptaisveikas maistas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Premjero kėdė po audros: kas lietuviams atrodo tinkamiausias lyderis?
Lietuva ir pasaulis

Premjero kėdė po audros: kas lietuviams atrodo tinkamiausias lyderis?

3 priežastys, kai nėra reikalinga perdėta disciplina
Gyvenimas

3 priežastys, kai nėra reikalinga perdėta disciplina

Pavojingas graužikų platinamas virusas Ukrainoje: kaip apsisaugoti nuo hantaviruso?
Sveikata ir grožis

Pavojingas graužikų platinamas virusas fiksuojamas Ukrainoje: ar ši infekcija gali pasiekti Lietuvą?

In vino veritas: ar iš tikrųjų išgėrę žmonės sako tiesą?
Gyvenimas

In vino veritas: ar iš tikrųjų išgėrę žmonės sako tiesą?

Gruzdinta žuvis alaus tešloje
Receptai

Gruzdinta žuvis alaus tešloje

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?