ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Keletas patarimų, kaip teisingai išvirti kiaušinius
Naudinga

Keletas patarimų, kaip teisingai išvirti kiaušinius

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-11-05
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Keletas patarimų, kaip teisingai išvirti kiaušinius
Keletas patarimų, kaip teisingai išvirti kiaušinius

Kiaušinis – tai vienas universaliausių ir lengvai paruošiamų ingredientų, tačiau daugelis iš mūsų kartais susiduria su problema, kaip išvirti kiaušinį, kad jis būtų tiksliai toks, kokio norime. Ar kietas, ar minkštas, ar pusiau kietas – kiekvienas iš šių variantų turi savo ypatumus. Šiame straipsnyje sužinosite, kaip teisingai virti kiaušinius pagal įvairius kietumo tipus ir kokių klaidų vengti, kad rezultatas būtų idealus.

Pagrindiniai patarimai kiaušiniams virti

Prieš pradėdami virti kiaušinius, turite laikytis kelių paprastų taisyklių, kad pasiektumėte geriausią rezultatą. Pirmiausia, svarbu neimti kiaušinių tiesiai iš šaldytuvo ir nedelsiant juos dėti į verdantį vandenį. Tai gali sukelti temperatūros šoką ir kiaušinis įskils. Vietoje to, išimkite kiaušinius iš šaldytuvo ir leiskite jiems palaipsniui šilti kartu su vandeniu. Tai užtikrins, kad kiaušiniai nesuskilinės ir virimo procesas vyks sklandžiai.

Be to, jei pastebėsite, kad kiaušinio bukoje dalyje yra oro kišenė, kuri gali sukelti įtrūkimus, galite šią vietą pradurti adata. Tai padės išvengti įtrūkimų verdant.

Svarbu taip pat nevartoti per stiprios ugnies, kadangi kiaušinis gali prarasti savo minkštumą, o trynys pasidarys gumos pavidalu. Virimas ant vidutinės arba silpnos ugnies – tai geriausias pasirinkimas.

Taip pat skaitykite

Indiškas karis: paprastas receptas pradedantiesiems. Sugaišite vos 15 minučių!
Indiškas karis: paprastas receptas pradedantiesiems. Sugaišite vos 15 minučių!
2025-10-21
Ar galite valgyti kiaušinius kasdien: mitybos specialistų atsakymas
Ar galite valgyti kiaušinius kasdien: mitybos specialistų atsakymas
2025-06-30
Cannoli
Cannoli – tradicinis Italijos desertas
2025-09-18
Makaronai su špinatais ir rikota
Makaronai su špinatais ir rikota
2025-06-05

Nepamirškite naudoti laikmačio! Tikslus laikymasis laiko leis jums išvirti kiaušinius pagal norimą kietumą.

Skirtingas kiaušinių kietumas: kaip pasiekti norimą rezultatą?

Kietai virti kiaušiniai

Norėdami pasiekti kietai virtą kiaušinį, turite virti kiaušinius 8-10 minučių nuo vandens užvirimo momento. Po to nedelsiant perkelkite juos į šaltą vandenį, kad sustabdytumėte virimo procesą ir kiaušiniai taptų lengviau luošami.

Minkštai virti kiaušiniai

Minkštas trynys ir kietas baltumas – tai kiaušinis, kurį galite pasigaminti per 3-4 minutes. Toks kiaušinis puikiai tiks įvairiems patiekalams, kaip salotos ar sumuštiniai.

Pusiau kieti kiaušiniai

Norėdami pasiekti pusiau kietą kiaušinį, virkite 5-7 minutes, kad baltumas būtų kietas, o trynys – šiek tiek kremiškas, bet ne visiškai skystas.

Putpelių kiaušiniai

Taip pat skaitykite

Kiaušiniai ir jų naudingosios medžiagos
Kokiuose kiaušiniuose slepiasi didžiausia nauda? Atsako ekspertai
2025-07-29
3 ingredientų pusryčių batonėliai – 12 minučių ir sotūs pusryčiai pagaminti
3 ingredientų pusryčių batonėliai – 12 minučių ir sotūs pusryčiai pagaminti
2025-07-12
Greiti obuolių keksiukai karšto oro gruzdintuvėje
Greiti obuolių keksiukai karšto oro gruzdintuvėje
2025-06-24
Kepsnys su čimičiuri padažu
Kepsnys su čimičiuri padažu
2025-10-05

Putpelių kiaušiniai yra šiek tiek mažesni nei vištų kiaušiniai, tačiau jų virimo laikas labai panašus. Juos reikia virti 4-5 minutes. Po virimo taip pat užpilkite šaltu vandeniu ir leiskite atvėsti, kad būtų lengviau nulupti lukštą.

Kiaušiniai be lukšto: kaip išvirti „sušalusį“ kiaušinį?

Jei norite pagaminti kiaušinį be lukšto, pavyzdžiui, „po benediktiniu“, jums reikės šiek tiek daugiau kruopštumo. Užvirkite vandenį ir įpilkite šaukštą baltojo vyno acto, kuris padės kiaušiniui susiformuoti ir nesuskyla. Naudodami šaukštą, sukurkite vandenyje sūkurį ir atsargiai įdėkite į jį šviežią kiaušinį. Virkite apie 1 minutę, kad gautumėte tobulą kiaušinį su švelniu, tirpstančiu tryniu.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:kiaušiniaiKiaušinių kietumasKiaušinių virimas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Pasilepinkite sveikais pusryčiais, padėsiančiais normalizuoti cukraus ir cholesterolio kiekį kraujyje
Sveikata ir grožis

Pasilepinkite sveikais pusryčiais, padėsiančiais normalizuoti cukraus ir cholesterolio kiekį kraujyje

Gastroenterologas įvardino pavojingą produktų derinį: tai labai kenkia kasai
Sveikata ir grožis

Gastroenterologas įvardino pavojingą produktų derinį: tai labai kenkia kasai

Rikotos nauda: kodėl reikėtų valgyti dažniau
Sveikata ir grožis

Rikotos nauda: pieno produktas, kurį reikėtų valgyti kuo dažniau

Lengvai auginamos daržovės: puikus pasirinkimas pradedantiesiems
Sodas ir daržas

Lengvai auginamos daržovės: puikus pasirinkimas pradedantiesiems

Įvardinti produktai, kurie labiausiai kenkia virškinamajam traktui
Sveikata ir grožis

Įvardinti produktai, kurie labiausiai kenkia virškinamajam traktui

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?