ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Šokolado padažas – desertams pagardinti
Desertai

Šokolado padažas – desertams pagardinti

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-11-06
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Šokolado padažas
Šokolado padažas

Šokolado padažas – tai sodrus ir šilkinės tekstūros šokoladinis padažas, kupinas intensyvaus skonio ir subtilaus saldumo.

Šokolado padažas: receptas

Puikiai tinka prie desertų – ledų, pyragų ir vaisių, ar patiekti prie blynų ir vaflių.

Ingredientai:

  • 200 g juodojo šokolado (mažiausiai 70 % kakavos)
  • 175 ml grietinėlės (riebios)
  • 50 ml pieno
  • 30 g cukraus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Užvirti puodą vandens, tada sumažinti kaitrą, kad vanduo lengvai virtų.
2. Virš vandens uždėti karščiui atsparų dubenį taip, kad jo dugnas neliestų vandens. Sudėti susmulkintą šokoladą ir lėtai tirpinti, retkarčiais pamaišant, kol masė taps visiškai lygi. Nukelti dubenį nuo kaitros.
3. Kitame puode ant vidutinės kaitros užvirti grietinėlę, pieną ir cukrų, nuolat plakti.
4. Verdantį grietinėlės mišinį lėtai pilti į ištirpintą šokoladą, nuolat plakant, kol padažas taps vientisas ir glotnus.
5. Patiekti paruoštą padažą su blynais, ledais ar kitais desertais.

Taip pat skaitykite

Sluoksniuotas maskarponės desertas su konservuotais persikais
Sluoksniuotas maskarponės desertas su konservuotais persikais
2025-07-22
Dietinis kokteilis su cinamonu, obuoliais ir avižomis
Dietinis kokteilis su cinamonu, obuoliais ir avižomis
2025-10-31
Naminio daržovių sultinio be chemijos receptas. Tai geriausias būdas jį paruošti!
Naminio daržovių sultinio be chemijos receptas. Tai geriausias būdas jį paruošti!
2025-11-03
Išradingi sprendimai, kurių dėka maisto gaminimas bus lengvas
Išradingi sprendimai, kurių dėka maisto gaminimas bus lengvas
2025-10-08

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:PadažasPadažas desertamsŠokoladasŠokoladinis padažasŠokolado padažas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Flioksai: močiučių soduose anksčiau pamėgtos gėlės vėl grįžta į madą
Sodas ir daržas

Flioksai: močiučių soduose anksčiau pamėgtos gėlės vėl grįžta į madą

Pusryčiams negalima valgyti šių produktų: jei valgote, darote klaidą
Sveikata ir grožis

Pusryčiams negalima valgyti šių produktų: jei valgote, darote klaidą

Kaip teisingai vartoti kalio jodido tabletes
Įdomu

Kaip teisingai vartoti kalio jodido tabletes branduolinės avarijos atveju?

Nebenaudoju baliklio, nes jis gadina audinius. Atradau natūralią priemonę, kuri paverčia užuolaidas baltomis it sniegas
Gyvenimas

Nebenaudoju baliklio, nes jis gadina audinius. Atradau natūralią priemonę, kuri paverčia užuolaidas baltomis it sniegas

Vonios kambario feng shui: kaip nubaidyti nelaimes ir pritraukti gerovę?
Horoskopai

Vonios kambario feng shui: kaip nubaidyti nelaimes ir pritraukti gerovę?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?