Svieste kepti česnakai – tai šilko švelnumo česnakų pagardas, kupinas sodraus sviesto skonio ir subtilaus aromato.
Svieste kepti česnakai: receptas
Lėtai kepti česnakai tampa saldūs, minkšti ir kvapnūs, o jų kreminė tekstūra puikiai tinka tepti ant traškios duonos ar naudoti kaip priedą prie pagrindinių patiekalų.
Ingredientai:
- 500 g sviesto
- 7 česnakų galvutės
- kelios rozmarino šakelės (nebūtina)
- 2 džiovinti čili pipirai (nebūtina)
- žiupsnelis jūros druskos dribsnių
- duonos skrebučiai – patiekti
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Lėtai ištirpinti sviestą puode ant silpnos kaitros. Supilti į indą ir padėti į šaldytuvą, kol visiškai sustings. Kai sviestas sukietės, padaryti skylutę kampe ir išpilti susidariusias pasukas – jas galima panaudoti kituose receptuose.
2. Įkaitinti orkaitę iki 130 °C temperatūros.
3. Kepimui tinkamo indo dugne sudėti nuluptus česnakus, ant viršaus uždėti sviestą, rozmariną ir čili pipirus (jei naudojami), ir pabarstyti druska. Kepti orkaitėje apie 1,5 val, retkarčiais pamaišant ir stebėti, kad česnakai nesudegtų. 4. Jei matosi, kad kepa per greitai, sumažinti temperatūrą.
5. Kai česnakai taps auksiniai ir minkšti, išimti indą iš orkaitės.
6. Išimti kelias česnako skilteles ir užtepti ant duonos skrebučio.
7. Keptą česnaką galima laikyti šaldytuve, uždengtą lydytu sviestu, iki 3 dienų.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.