Pusryčių bandelės su šokoladu ir apelsinais – tai purūs ir kvapnūs kepiniai – lengvai saldūs, citrusinio gaivumo ir subtiliai sviestiniai.
Pusryčių bandelės su šokoladu ir apelsinais: receptas
Tobulas derinys prie puodelio arbatos ar kavos, ypač skanūs patiekiami su grietinėle ar džemu.
Ingredientai:
- 700 g miltų su kepimo milteliais (self-raising)
- 150 g sviesto
- 150 g cukraus
- 2 apelsinai (nutarkuota abiejų žievelė ir vieno apelsino sultys)
- 150 g šokolado gabalėlių
- 200 ml pieno (plius šiek tiek papildomai aptepimui)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 210 °C temperatūros. Lengvai patepti sviestu skardą.
2. Persijoti miltus į dubenį. Pirštais įtrinti sviestą kol mišinys primins smulkius džiūvėsėlius. Įmaišyti cukrų, šokolado gabalėlius ir apelsino žievelę.
3. Matavimo inde sumaišyti pieną su vieno apelsino sultimis. Po truputį pilti į miltų mišinį, kol tešla vos susijungs. Gali būti, kad viso skysčio neprireiks. Svarbu neperminkyti bandelių tešlos.
4. Iškočioti tešlą iki maždaug 2 cm storio ir išspausti bandeles 5-6 cm skersmens formele.
5. Perkelti jas ant paruoštos skardos, viršų patepti pienu ir kepti orkaitės viduryje 10-12 min, kol iškils ir taps auksinės rudos spalvos.
6. Išimti iš orkaitės ir palikti atvėsti ant grotelių.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.