Niekas nesuteikia tokio malonumo, kaip švarūs ir minkšti rankšluosčiai po ilgo darbo dienos. Tačiau su laiku net ir patys aukščiausios kokybės rankšluosčiai praranda savo pradinį minkštumą ir purumą, tampa šiurkštūs, o jų sugeriamumas mažėja. Kaip išskalbti rankšluosčius, kad jie išliktų ilgaamžiai, minkšti ir purūs? Atsakymas – paprastos namų priemonės, kurios ne tik puikiai suminkštins audinį, bet ir užtikrins, kad jūsų rankšluosčiai tarnaus ilgiau.
Triukas su actu: kaip pasiekti minkštumą ir purumą?
Pirmas būdas, kaip suminkštinti rankšluosčius – tai actas. Tai ne tik ekonomiška, bet ir veiksminga priemonė, kuri padeda audiniui atgauti savo pirminį minkštumą. Pirmiausia, į skalbimo mašinos būgną įdėkite rankšluosčius ir paleiskite trumpiausią programą (apie 15–30 min). Pridėkite tik skalbimo miltelių arba kapsulių, kaip įprasta.
Po to, kai atliksite pirmąjį skalbimą, į būgną įpilkite pusę šaukšto druskos ir stiklinę acto. Išvalykite juos ilgesniu programuotu skalbimu, naudodami papildomą skalavimo skystį. Po šio skalbimo, jūsų rankšluosčiai taps itin minkšti ir purūs, o nepageidaujami kvapai bus pašalinti.
Kepimo soda – dar vienas veiksmingas būdas minkštinti rankšluosčius
Antras puikus metodas yra kepimo soda. Tai natūralus ir nekenksmingas būdas, kuris padeda pašalinti ploviklių perteklių, dažnai liekantį audinyje po skalbimo, ir tai gali padėti sumažinti galimas alergines reakcijas.
Norėdami pasiekti geriausių rezultatų, įdėkite pusę stiklinės vandens ir įpilkite 3 šaukštus sodos. Tokį mišinį supilkite į skalbimo priemonių skyrių. Kepimo soda padės atgaivinti rankšluosčių minkštumą, išvalyti likusius ploviklius ir išlaikyti audinio švelnumą. Po šio proceso rankšluosčiai vėl taps purūs ir malonūs lietimui.
Kaip teisingai skalbti rankšluosčius?
Norint išlaikyti rankšluosčių švelnumą, svarbu juos skalbti teisingai.
Atkreipkite dėmesį į šiuos patarimus:
- Skalbti atskirai. Rankšluosčius skalbkite atskirai nuo kitų drabužių, kad smulkūs plaukeliai, kurie iškrenta iš audinio, neapklijuotų kitų drabužių ir nesukeltų nepageidaujamų dėmių.
- Skalbimo temperatūra. Tai priklauso nuo rankšluosčių medžiagos. Pavyzdžiui, bambukinius rankšluosčius skalbkite ne aukštesnėje kaip 40°C temperatūroje, kad išsaugotumėte jų spalvą ir švelnumą. Kitus rankšluosčius geriausia skalbti 90°C temperatūroje, kad jie būtų tinkamai išvalyti, tačiau dėl šios temperatūros audinys greičiau praras purumą.
- Nenaudokite baliklio. Nors baliklis gali būti naudingas pašalinant dėmes, jis taip pat gali susilpninti audinio pluoštus, todėl geriau jo nenaudoti rankšluosčių plovimui.
- Plovimo priemonės. Naudokite tik kokybiškas skalbimo priemones ir neskalbkite su per dideliu kiekiu ploviklių, kad išvengtumėte audinio užteršimo likučiais. Nereikėtų per daug naudoti ir minkštiklio, nes jis gali sumažinti rankšluosčių sugeriamumą.
Papildomi patarimai, kaip užtikrinti ilgalaikį minkštumą
- Išdžiovinkite natūraliai. Idealiu atveju rankšluosčius reikėtų džiovinti natūraliai, laikant juos saulėje ar gerai vėdinamoje patalpoje. Taip jie išliks švelnūs ir purūs, o dirbtinis džiovinimas mašinose gali prarasti šį efektą.
- Naudokite ekologiškas priemones. Jei norite užtikrinti, kad jūsų rankšluosčiai būtų ne tik minkšti, bet ir ekologiški, rinkitės natūralias valymo priemones, kurios nekenks audiniams.
Apibendrinimas
Kad rankšluosčiai išliktų minkšti ir purūs ilgą laiką, verta pasitelkti paprastus ir veiksmingus metodus, tokius kaip actas ir kepimo soda. Be to, svarbu laikytis teisingos skalbimo praktikos – skalbti atskirai, pasirinkti tinkamą temperatūrą ir vengti baliklio. Naudodami šiuos paprastus triukus, jūsų rankšluosčiai ilgai išliks švarūs, švelnūs ir malonūs liesti.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.