ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Tobuli varškėčiai: skanesnių ir minkštesnių nebūna!
Desertai

Tobuli varškėčiai: skanesnių ir minkštesnių nebūna!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-11-07
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Tobuli varškėčiai: skanesnių ir minkštesnių nebūna!
Tobuli varškėčiai: skanesnių ir minkštesnių nebūna!

Varškėčiai taps pačiu mėgstamiausiu jūsų desertu. Šis varškėčių receptas puikiai tinka tiek savaitgalio pusryčiams, tiek vakarienei su arbata ar kava. Varškė kepiniams suteikia malonų švelnumą, todėl šie varškėčiai yra minkšti viduje ir traškūs išorėje.

Tobuli varškėčiai: receptas

Ingredientai

  • Varškė – 400 g
  • Manų kruopos – 35 g
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Miltai – 50 g
  • Cukrus – 2 valgomieji šaukštai
  • Vanilinis cukrus – 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Augalinis aliejus – 80 ml

Varškėčių gaminimo eiga

  1. Varškę sumaišykite su kiaušiniu, kol masė taps vientisa.
  2. Į varškės masę suberkite cukrų ir vanilinį cukrų, viską gerai išmaišykite.
  3. Suberkite manų kruopas ir vėl išmaišykite, kad masė būtų vientisa.

Formavimas ir kepimas

Taip pat skaitykite

Kaip iškepti minkštą ir sultingą vištienos filę: 6 taisyklės, kurias verta žinoti
Kaip iškepti minkštą ir sultingą vištienos filę: 6 taisyklės, kurias verta žinoti
2025-07-10
Salotos su kriaušėmis, riešutais ir mėlynuoju sūriu: stebinanti skonių kombinacija
Salotos su kriaušėmis, riešutais ir mėlynuoju sūriu: stebinanti skonių kombinacija
2025-07-10
Nebėra kiaušinių? 6 netikėti pakaitalai kepant
Nebėra kiaušinių? 6 netikėti pakaitalai kepant
2025-09-10
Šokoladinis pyragas su kriaušėmis: skanus desertas kiekvienai progai. Šaltinis: bbcgoodfood.com
Šokoladinis pyragas su kriaušėmis: skanus desertas kiekvienai progai
2025-08-19
  1. Iš masės formuokite nedidelius varškėčius.
  2. Kiekvieną varškėčiuką apvoliokite miltuose arba manų kruopose.
  3. Įkaitintame augaliniame aliejuje apkepkite varškėčius iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
  4. Baigę kepimą, galite pagardinti cukraus pudra arba šviežiomis uogomis.

Patarimai, kad varškėčiai būtų tobuli

  • Varškė turi būti sausa, kad varškėčiai nesubyrėtų kepant.
  • Manų kruopų kiekį galite šiek tiek padidinti, jei masė per skysta.
  • Kepkite ant vidutinės ugnies, kad varškėčiai iškeptų viduje, bet neiškeptų per greitai išorėje.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:varškėvarškėčiai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Tinkamiausia vandens temperatūra veido odos priežiūrai
Sveikata ir grožis

Tinkamiausia vandens temperatūra veido odos priežiūrai: ką reikėtų žinoti?

Espresso poveikis sveikatai: nauda ir galimi pavojai
Sveikata ir grožis

Espresso poveikis sveikatai: nauda ir galimi pavojai

įvairių šalių populiarūs patiekalai ir jų analogai
Įdomu

Tyrinėjame pasaulio tautų virtuvę: įvairių šalių populiarūs patiekalai ir jų analogai

8 maisto produktai, kuriuose yra daug biotino: nepakeičiama nauda sveikatai
Sveikata ir grožis

8 maisto produktai, kuriuose yra daug biotino: nepakeičiama nauda sveikatai

Atrado dar vieną nemigos priežastį: pasirodo ji slypi žarnyne
Sveikata ir grožis

Atrado dar vieną nemigos priežastį: pasirodo ji slypi žarnyne

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?