Šis virtuvinių rankšluosčių skalbimas taupo jūsų laiką ir pinigus, nes virtuvinių rankšluosčių ilgą laiką neteks keisti naujais. Niekam ne paslaptis, kad virtuviniai rankšluosčiai labai greitai susitepa, o jų skalbimas kartais gali tapti tikrai nemenku iššūkiu. Vis dėlto, viskas gali būti gerokai paprasčiau, jei vadovausitės žemiau pateiktomis rekomendacijomis.
Ko jums reikės
- Didelio puodo (5 l ir didesnės talpos)
- 1 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
- 1 stiklinės kepimo sodos
- 1/2 stiklinės skalbimo miltelių
- 1/2 arb. š. druskos
Virtuvinių rankšluosčių mirkymas tirpale
- Puodą su penkiais litrais vandens uždėkite ant viryklės ir užvirinkite vandenį.
- Išjunkite viryklę ir įpilkite saulėgrąžų aliejaus.
- Įberkite kepimo sodą, druską ir skalbimo miltelius. Sumaišykite visus ingredientus, kol susidarys vienalytis tirpalas.
- Įdėkite nešvarius rankšluosčius į šį tirpalą ir uždenkite puodą.
- Palikite rankšluosčius mirkti bent valandą, tačiau galite juos palikti net keletą valandų, jei dėmės itin įsisenėjusios.
Rankšluosčių skalbimas skalbimo mašinoje po mirkymo
- Išimkite rankšluosčius iš tirpalo.
- Perkelkite juos į skalbimo mašiną ir išskalbkite įprastu būdu.
- Jūsų rankšluosčiai bus švarūs, o įsisenėjusios dėmės išnyks!
Kodėl šis būdas veikia
Tirpalas, kurį sudaro karštas vanduo, saulėgrąžų aliejus, soda, druska ir skalbimo milteliai, ne tik pašalina nešvarumus, bet ir minkština audinį, todėl rankšluosčiai ilgiau išlieka švelnūs. Tai puikus būdas sutaupyti laiką, kai reikia išvalyti kelis virtuvinius rankšluosčius vienu metu.
Papildomi patarimai
- Jei rankšluosčiai itin purvini, po mirkymo galite juos palikti per naktį.
- Naudokite šį metodą reguliariai, kad rankšluosčiai neprarastų spalvos ir nesusiraukšlėtų.
- Norėdami pridėti šviežumo kvapą, į skalbimo mašiną įpilkite kelis lašus eterinio aliejaus.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.