Kokosiniai rikotos blynai – tai purūs, lengvi ir švelnaus skonio blyneliai, kuriuose dera subtilus kokosų aromatas ir malonus saldumas.
Kokosiniai rikotos blynai: receptas
Patiekus su gardžiausiais priedais tai bus puikus pasirinkimas tingiam rytui ar išskirtiniams savaitgalio pusryčiams.
Ingredientai:
- 300 g rikotos
- 4 kiaušiniai (atskirti trynius ir baltymus)
- 175 ml kokosų pieno
- 100 g kvietinių miltų
- 25 g kukurūzų kruopų
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- šlakelis aliejaus
- gabaliukas sviesto
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Dubenyje sumaišyti rikotą, kiaušinių trynius, kokosų pieną, miltus, kukurūzų kruopas ir kepimo miltelius, kol gausis vientisa blynų tešla.
2. Atskirtus baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į rikotos mišinį.
3. Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinti aliejų ir sviestą. Dėti po kupiną šaukštą tešlos, paliekant vietos, kad blynai galėtų pasiplėsti. Kepti kelias minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir iškeps. Iškeptus blynus laikyti šiltai.
4. Patiekti blynelius su mėgstamais priedais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.