Citrininiai keksiukai su aguonomis – tobulas derinys tarp lengvo saldumo ir gaivios rūgštelės. Minkšti ir drėgni viduje, jie padengti švelniu, kremišku sūrio kremu.
Citrininiai keksiukai su aguonomis: receptas
Lengvai pagaminami ir dailiai atrodantys, šie keksiukai puikiai tiks tiek jaukiam popietės arbatos pasisėdėjimui, tiek šventiniam stalui.
Ingredientai:
- 270 g miltų
- 1,5 arb. š. kepimo miltelių
- Žiupsnelis druskos
- 2 valg. š. aguonų
- 170 g sviesto (minkšto)
- 200 g cukraus
- 1 citrinos žievelė
- 2 kiaušiniai
- 180 ml pieno
- 2 valg. š. citrinos sulčių
Kremui: - 200 g kreminio sūrio
- 80 g sviesto
- 150 g cukraus pudros
- Šiek tiek citrinos sulčių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pasiruošti visus ingredientus.

2. Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską ir aguonas.

3. Į kitą dubenį sudėti sviestą, cukrų ir nutarkuotą citrinos žievelę. Gerai išplakti.

4. Tuomet į masę įmušti kiaušinius po vieną. Po kiekvieno gerai išplakti.

5. Į sviesto ir kiaušinių masę suberti pusę miltų mišinio. Išplakti.

6. Supilti pieną ir citrinos sultis. Išplakti.

7. Galiausiai suberti likusius miltus ir dar kartą išplakti. Neperplakti.

8. Tešlą padalinti į keksiukų kepimo formeles. Kepti iki 160 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Patikrinti mediniu pagaliuku, jis turi būti švarus ištraukus. Iškepusiems keksiukams leisti pilnai atvėsti ant grotelių.

9. Kol keksiukai vėsta paruošti kremą – į dubenį sudėti kreminį sūrį, sviestą, suberti cukraus pudrą ir įpilti citrinos sultis. Gerai išplakti iki vientisos, standžios konsistencijos.

10. Papuošti keksiukus kremu ir kitais priedais, jeigu norisi.

Nuotraukos: Vaida Bučinskienė