Karštų sumuštinių idėja ypač tinkama pusryčiams arba greitai užkandžiauti. Puikus pasirinkimas yra vietoje duonos naudoti lavašą, nes jis suteikia traškumo, bet neapsunkina skrandžio. Lavašas taip pat labai universalus – jį galima naudoti tiek su mėsos, tiek su žuvies, daržovių ar sūrio įdarais. Karštų sumuštinių gaminimas lavašuose yra greitas ir patogus sprendimas, kai norite skanaus ir soti pusryčių ar pietų varianto.
1 variantas: Quesadilla su vištiena
Quesadilla su vištiena – tai sotus ir aromatingas karštas sumuštinis, puikiai tinkantis pusryčiams ar greitam užkandžiui. Sultinga vištiena derinama su šviežiais daržovėmis ir tirpstančiu sūriu, suteikdama kiekvienam kąsniui išskirtinį skonį. Lavašas suteikia traškumo ir lengvumo, todėl quesadilla yra tiek gardi, tiek patogi valgyti.
Ingredientai:
250 g virtos vištienos krūtinėlės
1 vnt. svogūnas
3 skiltelės česnakų
1 vnt. pomidoras
20 g konservuotų kukurūzų
100 g sūrio
6 vnt. lavašų
1/2 vnt. saldžiosios paprikos
Kaip gaminti?
Visus ingredientus smulkiai supjaustykite, sūrį sutarkuokite. Įdarą sumaišykite, galite pagardinti druska ir prieskoniais. Įdarą dėkite į lavašą ir sulenkite per pusę. Kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol lavašas taps traškus, o sūris ištirps. Quesadilla su vištiena puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek vakarienei, nes suteikia sotumo ir daug skonio.
Norint dar sodresnio skonio, galite į įdarą įdėti šiek tiek čili pipirų arba šviežių žolelių, tokių kaip petražolės ar kalendra. Tokiu būdu karštas sumuštinis taps aromatingesnis, o kiekvienas kąsnis – dar malonesnis.
2 variantas: Quesadilla su mėsa
Quesadilla su mėsa – tai turtingo skonio karštas sumuštinis, kuriame dera gardžiai apkepinta maltos kiaulienos ir jautienos mišinio įdaras su daržovėmis. Pomidorų padažas ir tirpintas sūris suteikia patiekalui sultingumo ir kremiškumo, o lavašas užtikrina traškią tekstūrą. Šis variantas puikiai tinka pietums ar vakarienei, kai norisi sočiai ir skaniai pavalgyti.

Ingredientai:
200 g maltos kiaulienos ir jautienos
1 vnt. svogūnas
100 g pievagrybių
3 skiltelės česnakų
30 g pomidorų padažo
100 g sūrio
6 vnt. lavašų
Kaip gaminti?
Susmulkinkite visus produktus ir pakepinkite keptuvėje, sumaišykite su pomidorų padažu. Palaukite, kol atvės, ir sumaišykite su tarkuotu sūriu ir prieskoniais pagal nuožiūrą. Įdarą dėkite į lavašą, perlenkite per pusę ir apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių, kol lavašas traškus, o sūris išsilydęs.
Šio varianto privalumas – mėsos ir pievagrybių derinys suteikia sodrų ir pilną skonį. Jei norite intensyvesnio aromato, galite į mišinį įdėti šiek tiek džiovintų prieskonių, tokių kaip raudonėlis ar bazilikas, kurie puikiai dera su mėsa.
3 variantas: Quesadilla su žuvimi
Quesadilla su žuvimi – lengvas ir aromatingas sumuštinis, kuriame rūkytos lašišos filė dera su šviežiu avokadu ir sultingu pomidoru. Citrinos sultys suteikia gaivumo, o tirpintas sūris sujungia visus ingredientus į vientisą skonių harmoniją. Šis patiekalas puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek lengvai vakarienei ar užkandžiui su draugais.

Ingredientai:
250 g rūkytos lašišos filė
1/2 vnt. avokado
1 vnt. pomidoras
1/3 vnt. citrinos
50 g sūrio
6 vnt. lavašų
Kaip gaminit?
Susmulkinkite produktus, iš citrinos išspauskite sultis ir išmaišykite. Įdarą dėkite į lavašą ir perlenkę per pusę apkepkite keptuvėje, kol lavašas taps traškus, o sūris ištirps. Quesadilla su žuvimi yra lengvesnė alternatyva mėsos sumuštiniams, suteikianti omega-3 riebalų rūgščių, kurios naudingos sveikatai.
Šis sumuštinis ypač tinka, kai norite lengvo, bet sotų užkandžio. Avokado kremiškumas puikiai subalansuoja rūkytos lašišos sūrumą, o citrinos sultys suteikia gaivumo ir ryškumo skonio pojūčiui.
Papildomi patarimai
Ruošiant karštus sumuštinius lavašuose, svarbu lavašą neperkepti – jis turi būti traškus išorėje, bet vidus paliekamas švelnus. Galite eksperimentuoti su papildomais įdarais: įvairių daržovių, padažų ar prieskonių mišiniais. Taip kiekvieną kartą karštas sumuštinis bus kitoks ir įdomus.
Norint palengvinti gaminimą, galite paruošti įdarą iš anksto ir laikyti šaldytuve, o lavašus kepti tik prieš pat valgymą. Taip sumažėja gaminimo laikas, o skonis išlieka sodrus ir šviežias. Karšti sumuštiniai lavašuose – tai greitas, skanus ir universalus sprendimas visai šeimai.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.