Rudens ir žiemos mėnesiais organizmui reikia papildomos energijos, todėl svarbu neapsiriboti griežtomis dietomis. Jei šiuo metų laiku siekiate numesti kelis papildomus kilogramus, būtina prisiminti, kad mityba turi būti subalansuota, o jos drastiškai mažinti nevalia – tai gali pakenkti organizmui.
Teisinga mityba rudens ir žiemos laikotarpiu
Leidžiama sumažinti suvartojamų kalorijų kiekį tik apie 10 procentų nuo įprastos normos. Toks nedidelis kalorijų sumažinimas leidžia palaikyti energijos lygį ir užtikrina, kad organizmas gautų reikiamus maistinius elementus.
Sveikų riebalų svarba
Mitybos specialistas Aleksejus Kalinčevas pabrėžia, kad šaltuoju metų laiku labai svarbu įtraukti į racioną daugiau sveikų riebalų. Tai gali būti avokadai, riebi žuvis, tokia kaip lašiša, ir įvairūs riešutai. Šie produktai ne tik aprūpina organizmą energija, bet ir padeda palaikyti odos sveikatą bei šilumą.
Javų produktų nauda
Be to, rudens ir žiemos mityboje svarbu nepamiršti grikių, perlinių kruopų, miežių ir kitų grūdinių produktų. Jie suteikia ilgesnį sotumo jausmą ir padeda išlaikyti gerą savijautą net šaltyje. Tokie maisto produktai ypač naudingi tiems, kurie dažnai būna lauke – vaikščioja gryname ore ar atlieka fizinę veiklą.
Subalansuotas racionas ir energija
Svarbiausia – organizmui suteikti pakankamai energijos ir nepakenkti sveikatai dėl pernelyg griežtų dietų. Subalansuotas racionas padeda išlaikyti gerą fizinę būklę, stiprina imunitetą ir užtikrina komfortą šaltuoju metų laikotarpiu.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.