ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Sriubos » Kodėl į sultinį vertėtų įmesti ledo kubelį?
Sriubos

Kodėl į sultinį vertėtų įmesti ledo kubelį?

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-11-11
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Kodėl į sultinį vertėtų įmesti ledo kubelį?
Kodėl į sultinį vertėtų įmesti ledo kubelį?

Sultinys – tai daugelio patiekalų pagrindas, suteikiantis jiems skonio ir aromato. Tačiau dažnai nutinka taip, kad vietoj skaidraus ir auksinio sultinio gauname drumstą, pilkšvą skystį. Laimei, išvirti skaidrų sultinį tikrai nesudėtinga, jei žinote kelias pagrindines taisykles. Štai ką reikėtų daryti, kad jūsų sultinys visada būtų skaidrus ir gardus.

Kodėl sultinys tampa drumstas

Pirmoji priežastis, kodėl sultinys tampa drumstas, – netinkamai pasirinkta mėsa. Skaidriam sultiniui geriausiai tinka mėsa su kaulais, nes ji suteikia sultiniui ryškų skonį ir aromatą. Jei virsite tik liesą mėsą be kaulų, skonis bus silpnesnis, o sultinys ne toks kvapnus.

Dar viena dažna klaida – netinkama virimo temperatūra. Kad sultinys būtų skaidrus, mėsą reikia užpilti šaltu vandeniu, palaukti, kol užvirs, ir tik tada sumažinti kaitrą iki minimumo. Jei virsite ant didelės ugnies, baltymai suirs ir sultinys taps drumstas.

Pasirodžius putoms, jas būtina nugriebti. Jei to nepadarysite, sultinys įgaus pilkšvą atspalvį. Taip pat virkite be dangčio – atviras puodas padeda išlaikyti skaidrumą ir švelnų aromatą.

Taip pat skaitykite

Trinta morkų sriuba su imbieru
Trinta morkų sriuba su imbieru
2025-09-05
Trinta grybų sriuba
Trinta grybų sriuba
2025-07-09
Lęšių sriuba su kopūstais ir rūkytu kumpiu
Lęšių sriuba su kopūstais ir rūkytu kumpiu
2025-06-05
Trinta burokėlių sriuba su kokosų pienu
Trinta burokėlių sriuba su kokosų pienu
2025-08-08

Kodėl verta įmesti ledo kubelį

Vienas iš įdomesnių triukų, kaip išvirti skaidrų sultinį – įmesti ledo kubelį. Jis padeda „sutraukti“ baltymus ir pagerina sultinio išvaizdą. Svarbu ledo kubelį įdėti tinkamu metu – kai vanduo dar nėra užviręs. Šis paprastas veiksmas gali padaryti didelį skirtumą, ypač jei norite, kad sultinys būtų skaidrus ir estetiškas.

Ką daryti, jei sultinys jau tapo drumstas

Net jei sultinys virimo metu apsidrumstė, tai dar nereiškia, kad jis sugadintas. Yra keli būdai, kaip jį išgryninti.

Pirmasis – virėjų paslaptis. Sumaišykite 200 g maltos mėsos su kiaušinio plakiniu ir stikline šalto sultinio. Palikite pastovėti apie 20–25 minutes, tuomet supilkite į sultinį ir virkite ant silpnos ugnies 30–40 minučių. Po to nukoškite – sultinys taps skaidrus ir skanus.

Antrasis būdas – naudoti kiaušinio baltymą. Į karštą sultinį įmaišykite išplaktą kiaušinio baltymą, virkite kelias minutes, o kai jis sukietės, išimkite kiaurasamčiu. Baltymas sutraukia drumstumą, todėl sultinys tampa skaidrus.

Skaidrus sultinys – skonio ir estetikos garantas

Skaidrus sultinys ne tik gražiai atrodo, bet ir yra ženklas, kad virimo procesas atliktas tinkamai. Laikykitės pagrindinių taisyklių, virkite ramiai, nugraibykite putas ir kontroliuokite temperatūrą – tuomet sultinys visada bus skaidrus ir gardus.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Skaidrus sultinysVirimo patarimai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Išmintingi Dalai Lamos patarimai moterims, kurios nėra laimingos santykiuose
Gyvenimas

Išmintingi Dalai Lamos patarimai moterims, kurios nėra laimingos santykiuose

Ginekologinė moterų liga, kuria serga viena iš 10 moterų
Sveikata ir grožis

Moterų liga, kuria serga 1 iš 10 moterų, gali lemti drastiškus išvaizdos pokyčius

Ką reiškia, jei juoda katė kirto jūsų kelią du kartus?
Horoskopai

Ką reiškia, jei juoda katė kirto jūsų kelią du kartus?

10 būdų, kaip išmokti mėgautis gyvenimu čia ir dabar
Gyvenimas

10 būdų, kaip išmokti mėgautis gyvenimu čia ir dabar

Slaptų durų rankenėlių eros pabaiga? Automobilių industrija susiduria su nemalonia tiesa
Automobiliai

Slaptų durų rankenėlių eros pabaiga? Automobilių industrija susiduria su nemalonia tiesa

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?