Šis keksiukų receptas puikiai tiks tiems, kurie nori greitai pagaminti skanų desertą. Tešla paruošiama lengvai, o rezultatas – minkšti ir kvapnūs keksiukai, kurie džiugins visą šeimą.
Kaip pasigaminti tobulus keksiukus: receptas
Reikalingi ingredientai
- 1 kiaušinis
- 75 g cukraus
- 10 g vanilinio cukraus
- Žiupsnelis druskos
- 60 ml augalinio aliejaus (beskonio)
- 125 g neriebios grietinės
- 140 g persijotų miltų
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
- Cukraus pudra apibarstymui
Tešlos paruošimas
Pirmiausia patogiame dubenyje sumaišykite kiaušinį, cukrų, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos. Visus ingredientus gerai išplakite plaktuvu, kol masė taps puri.
Į gautą mišinį įpilkite augalinį aliejų ir dar kartą išmaišykite. Tuomet įmaišykite grietinę, kad tešla taptų vientisa ir tiršta.
Galiausiai įmaišykite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Tešla turėtų būti pakankamai tiršta, kad ją būtų galima pilti į keksiukų formeles.
Kepimas
Keksiukus galima kepti tiek mažose formelėse, tiek vienoje didesnėje kepimo formoje. Iš nurodytų ingredientų gausite 6 mažus keksiukus.
Įkaitintoje orkaitėje iki 180 °C mažiems keksiukams kepkite 20–23 minutes. Jei naudojate didesnę kepimo formą, kepimo laikas gali būti šiek tiek ilgesnis.
Pateikimas
Kai keksiukai atvės, išimkite juos iš formelių ir apibarstykite cukraus pudra. Galite patiekti su arbata, kava ar karštu kakava.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.