ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Biscotti su vyšniomis ir lazdynų riešutais
Desertai

Biscotti su vyšniomis ir lazdynų riešutais

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-11-12
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Biscotti su vyšniomis ir lazdynų riešutais
Biscotti su vyšniomis ir lazdynų riešutais

Biscotti su vyšniomis ir lazdynų riešutais – tai traškūs, dvigubai kepti itališki sausainiai, pasižymintys subtiliu saldumu ir sodriu vaisių bei riešutų skoniu.

Biscotti su vyšniomis ir lazdynų riešutais: receptas

Elegantiškas skanėstas, kuris kvepia namų jaukumu ir itališku paprastumu.

Ingredientai:

  • 250 g kvietinių miltų
  • 250 g cukraus
  • 1½ arb. š. kepimo miltelių
  • 3 kiaušiniai
  • 250 g džiovintų vyšnių
  • 125 g lazdyno riešutų
  • 1 citrinos žievelė

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 150 °C temperatūros. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
2. Dubenyje sumaišyti miltus, cukrų ir kepimo miltelius, kol viskas gerai susijungs.
3. Įmaišyti pusę išplaktų kiaušinių ir gerai permaišyti. Likusius kiaušinius dėkite po truputį, kaskart gerai išmaišant, kad masė taptų vientisa ir susiformuotų tešla. (Pastaba: gali būti, kad visų kiaušinių neprireiks.)
4. Į tešlą sudėti džiovintas vyšnias, lazdyno riešutus ir citrinos žievelę, viską kruopščiai išmaišyti.
5. Tešlą padalinti į šešias lygias dalis. Kiekvieną suformuoti į maždaug 3 cm skersmens „dešrelę“ ir delnu lengvai paspausto, kad šiek tiek suplokštėtų.
6. Paruoštas tešlos juostas sudėti ant kepimo skardos, paliekant apie 6 cm tarpelius, kad kepant turėtų vietos plėstis. Kepti 15-20 min, kol taps šviesiai auksinės spalvos.
7. Išimti iš orkaitės ir palikti 10 min, kad šiek tiek atvėstų ir sutvirtėtų.
8. Aštriu dantytu peiliu įstrižai supjaustyti maždaug 5 cm ilgio riekelėmis. Sudėti jas atgal ant kepimo popieriaus ir kepti dar 6-8 min.
9. Tuomet apversti ir kepti dar 6-8 min, kol sausainiai taps traškūs ir auksiniai. Palikti atvėsti ant grotelių.

Taip pat skaitykite

Apkepas su makaronais ir maskarponės sūriu
Apkepas su makaronais ir maskarponės sūriu
2025-06-25
Grybų kava. Kodėl verta išbandyti?
Egzotiška grybų kava. Kodėl verta išbandyti?
2025-08-22
Morkų pyragas: skanus desertas kiekvienai progai
Morkų pyragas: skanus desertas kiekvienai progai
2025-06-20
Žiediniai kopūstai sūrio padaže
Žiediniai kopūstai sūrio padaže
2025-09-19

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:BiscottiBiscotti su vyšniomis ir lazdynų riešutaisItališki desertaisausainiaiSausainiai su lazdynų riešutais

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Senovinis metodas, kuris padės išsaugoti česnako derlių ištisus metus: daržovės išliks šviežios ir sultingos!
Gyvenimas

Senovinis metodas, kuris padės išsaugoti česnako derlių ištisus metus: daržovės išliks šviežios ir sultingos!

Kaip lengvai pašalinti dūmų kvapą iš drabužių po iškylos gamtoje
Gyvenimas

Kaip lengvai pašalinti dūmų kvapą iš drabužių po iškylos gamtoje

Kaip laimingiausios poros leidžia savaitgalius: psichologo patarimai
Gyvenimas

Kaip laimingiausios poros leidžia savaitgalius: psichologo patarimai

Kodėl jūs galite būti gerokai jaunesni nei parašyta pase?
Įdomu

Kodėl jūs galite būti gerokai jaunesni nei parašyta pase?

5 lengvos idėjos, kur galima panaudoti virtus kiaušinius
Naudinga

5 lengvos idėjos, kur galima panaudoti virtus kiaušinius

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?