ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Kokius svogūnus dėti į faršą: tą žino ne visos šeimininkės
Naudinga

Kokius svogūnus dėti į faršą: tą žino ne visos šeimininkės

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-11-12
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Kokius svogūnus dėti į faršą: tą žino ne visos šeimininkės
Kokius svogūnus dėti į faršą: tą žino ne visos šeimininkės

Svogūnai – viena iš pagrindinių maltos mėsos sudedamųjų dalių, tačiau jų pasirinkimas gali labai paveikti patiekalo skonį. Kiekvienas virtuvės šefas turi savo patarimų, kaip išgauti geriausią skonį ir tekstūrą. Ar turėtumėte naudoti žalius svogūnus, ar apkeptus? Kokie svogūnai suteikia geriausią skonį? Aptarsime kelis variantus, kurie padės jums pasiekti norimą rezultatą gaminant maltą mėsą.

Askaloniniai česnakai – subtilus ir unikalus pasirinkimas

Askaloniniai česnakai (dar žinomi kaip askaloniniai svogūnai) yra brangesni už paprastus svogūnus, tačiau jų skonis ir aromatas tikrai verta papildomų išlaidų. Šie svogūnai pasižymi švelniu ir subalansuotu skoniu, be nemalonaus kartumo, kuris dažnai būdingas kitoms svogūnų rūšims. Askaloniniai česnakai puikiai tinka restoranų virtuvėms ir gali suteikti patiekalams ypatingą skonį. Jie itin tinka kotletams, nes ne tik pagyvina jų skonį, bet ir suteikia švelnumo. Askaloniniai česnakai gali būti puikus pasirinkimas tiems, kurie nori išgauti delikačius ir aromatingus patiekalus.

Termiškai neapdoroti svogūnai – greitas ir paprastas pasirinkimas

Termiškai neapdoroti svogūnai yra viena iš populiariausių paruošimo parinkčių, nes jie yra greiti ir paprasti naudoti. Naudojant žalius svogūnus, jūsų kotletai išlieka sultingi ir turi natūralų svogūnų skonį. Tačiau svarbu žinoti, kad neapkepti svogūnai gali būti kartoki, ypač jei naudojate per daug, o tai gali neigiamai paveikti patiekalo skonį. Jei norite, kad kotletai būtų minkšti ir sultingi, bet nenorite per daug aštraus skonio, turėtumėte naudoti šiek tiek mažiau svogūnų.

Karštu vandeniu nuplikyti svogūnai – nemalonaus kartumo šalinimas

Karštu vandeniu nuplikyti svogūnai yra populiarus metodas, skirtas pašalinti nemalonų kartumą, kuris gali pasireikšti naudojant žalius svogūnus. Nuplikytų svogūnų tekstūra būna minkštesnė, tačiau šis metodas gali paveikti kotletų sultingumą. Tokie svogūnai nėra tokie sultingi kaip žali svogūnai, todėl jei jums svarbu, kad patiekalas išliktų drėgnas, šis pasirinkimas gali būti mažiau tinkamas. Tačiau, jei norite, kad kotletai būtų švelnesni ir su mažiau aštrumo, karšto vandens nuplikytų svogūnų variantas gali būti naudingas.

Taip pat skaitykite

Orkaitėje keptos bulvės su humusu
Orkaitėje keptos bulvės su humusu
2025-07-16
Gruzdinta žuvis alaus tešloje
Gruzdinta žuvis alaus tešloje
2025-08-08
Sultingi vištienos sparneliai medaus ir garstyčių padaže
Sultingi vištienos sparneliai medaus ir garstyčių padaže
2025-09-21
Mini morengai su avietiniu pertepimu
Mini morengai su avietiniu pertepimu: gardus desertas
2025-07-22

Apkepti svogūnai – intensyvus skonis ir maloni tekstūra

Apkepti svogūnai yra vienas iš populiariausių pasirinkimų kotletams, nes jie suteikia patiekalui intensyvų skonį ir malonią tekstūrą. Kepti svogūnai praranda dalį savo aštrumo, tačiau išsiskiria saldumu ir švelnumu. Pakepinkite svogūnus kelias minutes aliejuje, kol jie taps auksinės spalvos, ir įmaišykite į maltą mėsą. Šis metodas suteikia kotletams daugiau skonio ir švelnesnės tekstūros. Be to, apkepti svogūnai padeda išlaikyti kotletų sultingumą, nes išlaiko dalį savo natūralios drėgmės.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:FaršasKotletų receptaisvogūnai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ruošiame pelargonijas žiemai: kokia turėtų būti jų priežiūra?
Sodas ir daržas

Ruošiame pelargonijas žiemai: kokia turėtų būti jų priežiūra?

Dažnai geriate kombučią? 5 šalutiniai poveikiai, apie kuriuos turite žinoti
Sveikata ir grožis

Dažnai geriate kombučią? 5 šalutiniai poveikiai, apie kuriuos turite žinoti

Gydytoja perspėjo apie dehidratacijos pavojų šaltuoju metų laiku
Sveikata ir grožis

Gydytoja perspėjo apie dehidratacijos pavojų šaltuoju metų laiku

Ar rėkimas daro jus blogu tėvu? Psichologai atsako
Gyvenimas

Ar rėkimas daro jus blogu tėvu? Psichologai atsako

Temperamentas: sužinokite, kurie tipai dera tarpusavyje
Gyvenimas

Temperamentas: sužinokite, kurie tipai dera tarpusavyje

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?