ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Paprastas paruošti avienos karis
Mėsos patiekalai

Paprastas paruošti avienos karis

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-11-15
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Paprastas paruošti avienos karis
Paprastas paruošti avienos karis

Paprastas paruošti avienos karis – tai sodrus, aromatingas avienos troškinys, pasižymintis ryškiu prieskonių charakteriu ir švelnia, itin minkšta mėsa.

Paprastas paruošti avienos karis: receptas

Puikus pasirinkimas, kai norisi turtingo, komfortiško ir egzotiško skonio.

Ingredientai:

  • 1,5 kg avienos peties (svoris be kaulo)
  • 4 valg. š. kario pastos
  • 2 valg. š. augalinio aliejaus
  • gabalėlis sviesto
  • 2 svogūnai
  • 1 cinamono lazdelė
  • 6 kardamono ankštys
  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
  • 1 valg. š. pomidorų tyrės
  • 300 ml karšto vištienos sultinio
  • 400 g konservuotų avinžirnių
  • 125 g jaunų špinatų lapelių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Sudėti supjaustytą avieną į dubenį arba maišelį. Įmaišyti tris šaukštus kario pastos ir palikti marinuotis 30 min kambario temperatūroje arba iki 24 val šaldytuve.
2. Dideliame puode įkaitinti aliejų ir sviestą. Sudėti smulkintus svogūnus, cinamono lazdelę, kardamono ankštis ir likusį šaukštą kario pastos. Kepti ant vidutinės kaitros apie 10 min, kol svogūnai suminkštės ir ims ruduoti.
3. Sudėti marinuotą avieną ir kepti kelias minutes, kol mėsa pakeis spalvą – apskrudinti nebūtina.
4. Įmaišyti smulkintus pomidorus, pomidorų tyrę ir tiek sultinio, kad beveik apsemtų mėsą, paliekant viršuje keletą gabalėlių kyšoti.
5. Sudėti nusunktus avinžirnius ir užvirti. Tuomet sumažinti kaitrą ir troškinti 1-1½ valandos, kol aviena taps labai minkšta, o padažas – tirštas ir sodrus.
6. Nusemti susikaupusį riebalų sluoksnį, pagardinti druska ir šviežiai maltais pipirais.
7. Įmaišyti špinatus ir maišyti kol lapeliai suglebs.
8. Patiekti su mėgstamais ryžiais, duona ar čatniu.

Taip pat skaitykite

Grybų kava. Kodėl verta išbandyti?
Egzotiška grybų kava. Kodėl verta išbandyti?
2025-08-22
Konservuoti pomidorai su morkų lapais.
Konservuoti pomidorai su morkų lapais. Vienos skaniausių žiemos atsargų
2025-09-16
Cinamoninės mini spurgos
Cinamoninės mini spurgos
2025-10-22
Jei turite pieno ir tirpios kavos, išbandykite šį receptą
Jei turite pieno ir tirpios kavos, išbandykite šį receptą
2025-09-16

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Avienos karisAvienos patiekalaikarismėsos patiekalaiPaprastas paruošti avienos karis

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Meksikietiška vištienos filė su juoduoju šokoladu
Mėsos patiekalai

Meksikietiška vištienos filė šokolade – kai norisi naujovių

Kaip pašalinti įbrėžimus ant automobilio patiems?
Automobiliai

Kaip nuo automobilio dažų pašalinti įbrėžimus?

Ženklai išduodantys, kad maistas, kurį valgote dažniausiai jums netinka
Sveikata ir grožis

Ženklai išduodantys, jog maistas, kurį valgote dažniausiai jums netinkamas

Naujas būdas spręsti santykių konfliktus: mokslininkai atskleidė netikėtą metodą
Gyvenimas

Naujas būdas spręsti santykių konfliktus: mokslininkai atskleidė netikėtą metodą

Blynai: 6 mažos paslaptys, kaip juos kepti, kad būtų pasakiškai gardūs
Uncategorized

Blynai: 6 mažos paslaptys, kaip juos kepti, kad būtų pasakiškai gardūs

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?