Kavos keksiukai su kavos kremu – tai sodraus kavos aromato keksiukai, pasižymintys minkšta, drėgna tekstūra ir švelniu šokolado akcentu.
Kavos keksiukai su kavos kremu: receptas
Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko elegantiško, saldaus ir su ryškiu aromatu.
Ingredientai:
Keksiukams:
- 140 g šviesaus rudojo cukraus
- 175 g miltų
- 50 g maltų migdolų arba lazdyno riešutų
- 1 valg. š. kakavos miltelių
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 125 g ištirpinto sviesto
- 2 kiaušiniai
- 2 valg. š. tirpios kavos, ištirpintos 2 valg. š. verdančio vandens
Kremui: - 250 g sviesto (kambario temperatūros)
- 400 g cukraus pudros
- 1 valg. š. tirpios kavos, ištirpintos 2 valg. š. verdančio vandens
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- 2 valg. š. pieno
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 190 °C temperatūros ir iškloti 12 vietų keksiukų formą popierinėmis formelėmis.
2. Į didelį dubenį sudėti cukrų, miltus, maltus riešutus, kakavos miltelius, kepimo miltelius, ištirpintą sviestą ir kiaušinius. Supilti ir paruoštą kavą. Elektriniu plakikliu išplakti iki vientisos, lygios masės.
3. Padalinti tešlą į formeles ir kepti 16-18 min, kol keksiukai iškils ir bus elastingi prisilietus. Leisti jiems kelias minutes atvėsti, tuomet perkelti ant grotelių visiškai atvėsti.
4. Kremui paruošti į didelį dubenį sudėti sviestą ir persijoti cukraus pudrą. Mažame dubenėlyje sumaišyti kavą, vanilę ir pieną, supilti į sviesto masę. Elektriniu plakikliu kelias minutes plakti, kol kremas taps šviesus ir purus.
5. Išspausti kremą ant kiekvieno keksiuko viršaus, papuošti pagal fantaziją.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.