Dabar internete galima rasti daug naujų skirtingų salotų gaminimo receptų. Bet mūsų jaunystės laikais salotos buvo ne ką prastesnės, o kai kuriais atvejais net ir geresnės. Produktai, reikalingi salotoms, labai paprasti ir tikrai lengvai prieinami. Siūlome prisiminti keletą tokių salotų.
Slotos su kopūstais ir kukurūzais
Ingredientai:
- Pusė kopūsto;
- 1 skardinė konservuotų kukurūzų;
- 1 arbatinis šaukštelis garstyčių;
- majonezas, 100 g.
Kaipg aminti?
Smulkiai supjaustykite kopūstus, apibarstykite juos druska. Sumaišykite su kukurūzais, o salotas pagardinkite majonezu ir garstyčių padažu. Norėdami pagardinti salotas, taip pat galite pridėti virtų krevečių arba krabų lazdelių.
Žaliosios daržovių salotos

Ingredientai:
- pusė kopūsto;
- 1 paprika;
- 1 morka;
- 1 šviežias arba marinuotas agurkas;
- 1 svogūnas;
- svogūno laiškai;
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus ar medaus;
- 1 arbatinis šaukštelis acto 1 su šiek tiek vandens;
- 2-3 valgomieji šaukštai aliejaus;
- druska ir pipirai.
Kaip gaminti?
Sutarkuokite kopūstą ir morką. Sumaišykite ir pasūdykite. Papriką ir agurką supjaustykite juostelėmis ir suberkite į salotas. Supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais ir taip pat dėkite į salotų dubenį. Įberkite cukraus arba medaus, pipirų. Viską sumaišykite ir užpilkite kvapniu aliejumi.
Nostalgiškos burokėlių salotos
Ingredientai:
- virti burokėliai – 2 vnt.;
- marinuoti arba švieži agurkai – 4 vnt.;
- sūris – 100 g;
- druska, pipirai, majonezas.
Kaip gaminti?
Sutarkuokite burokėlius ir sūrį ir sumaišykite. Supjaustykite agurkus juostelėmis ir dėkite į salotų dubenį. Įdėkite majonezo. Į šias salotas vietoj agurkų galite įdėti įvairių užpildų: graikinių riešutų, džiovintų slyvų, česnakų ir kt.
Agurkų, ridikėlių ir bulvių mišrainė su kiaušiniu
Ingredientai:
- ridikėliai;
- 1-2 agurkai;
- 3 virti kiaušiniai;
- 100 g majonezo;
- 2 bulvės;
- druska, pipirai, žolelės ir svogūno laiškai.
Kaip gaminti?
Sutarkuokite morkas ir jas apkepkite aliejuje. Iškepusias padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad atsikratytumėte perteklinio aliejaus. Ridikėlius, agurkus ir kiaušinius supjaustykite juostelėmis. Smulkiai supjaustykite žalumynus. Visus ingredientus, išskyrus bulves, druską ir pipirus, sumaišykite, pagardiname majonezu ir dėkite ant lėkštės. Išvirkite bulves ir jomis pagardinkite salotas.
Bulvių, agurkų ir marinuotų žirnelių mišrainė su kumpiu

Ingredientai:
- 300 g virto kumpio;
- 3-4 virtos bulvės;
- 4 agurkai;
- žalumynai;
- 1 skardinė marinuotų žirnelių;
- druska, pipirai, majonezas.
Kaip gaminti?
Visus produktus supjaustykite juostelėmis, o ne kubeliais. Į salotas įberkite druskos ir pipirų, pagardinkite jas majonezu.
Salotas galite valgyti vienas arba patiekti kaip garnyrą.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.