Vištiena sodriame padaže – tai jaukus ir subtiliai kvapnus vištienos troškinys, kuriame dera švelni mėsa, aromatingos žolelės ir sodraus skonio padažas.
Vištiena sodriame padaže: receptas
Tai jaukus, sodraus pasirinkimas lėtai vakarienei namuose.
Ingredientai:
- 8 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 svogūnas
- 2 salierų stiebai
- 2 morkos
- 6 vištienos šlaunelės be kaulų
- 175 ml baltojo vyno
- 3 valg. š. pomidorų tyrės
- 500 ml vištienos sultinio
- 2 lauro lapai
- 2-3 šalavijo lapai
- 1 rozmarino šakelė
- Saujelė alyvuogių
- druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti aliejų keptuvėje ir kepti smulkiai pjaustytas daržoves – svogūną, salierus bei morkas, apie 4-5 min, kol suminkštės. Sudėti vištienos gabalėlius ir kepti dar 2-3 min, kol lengvai apskrus.
2. Supilti vyną ir kaitinti kol skysčio kiekis sumažės per pusę.
3. Įmaišyti pomidorų tyrę ir supilti sultinį. Sudėti žoleles ir alyvuoges, pagardinti druska ir šviežiai maltais pipirais, sumažinti kaitrą ir troškinti 20-25 min, kol vištiena visiškai iškeps.
4. Paruoštą vištiena galima patiekti su bulvių ir kukurūzų koše ir šviežių daržovių salotomis.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.