ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Įdaryti kiaušiniai
Receptai

Įdaryti kiaušiniai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-11-19
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Įdaryti kiaušiniai
Įdaryti kiaušiniai

Įdaryti kiaušiniai – tai klasikiniai įdaryti kiaušiniai, išsiskiriantys kremišku, lengvai aštroku įdaru ir švelniu, burnoje tirpstančiu tekstūrų kontrastu.

Įdaryti kiaušiniai: receptas

Idealiai tinka kaip užkandis šventėms, vakarėliams ar tiesiog jaukiam pasilepinimui.

Ingredientai:

  • 12 kiaušiniai (kambario temperatūros)
  • 4 valg. š.majonezo
  • 1-2 arb. š. garstyčių
  • 1 arb. š. jūros druskos dribsnių
  • ¼ arb. š. paprikos
  • kelis lašai „Tabasco“ padažo
  • 2 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 2-3 valg. š. ką tik užvirinto vandens
  • 2 arb. š. smulkintų laiškinių česnakų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Užvirti didelį puodą vandens. Kai vanduo kunkuliuos, atsargiai, po vieną, įdėti kiaušinius ir vėl užvirti. Virti 1 min, tada išjungti kaitrą ir palikti kiaušinius karštame vandenyje 12 min.
2. Kol kiaušiniai bręsta, pripildyti didelį dubenį labai šalto vandens ir įmesti saują ledo kubelių. Pasibaigus 12 min, kiaušinius išgriebti ir perkelti į ledinį vandenį 15 min – ne ilgiau – tada atsargiai nulupti.
3. Perpjauti kiaušinius išilgai per pusę ir švelniai išimti trynius, sudėti juos į dubenį. Iš baltymų puselių atrinkti 18 gražiausių ir išdėlioti ant lėkštės.
4. Į trynius įdėti majonezo, arbatinį šaukštelį garstyčių, druską ir papriką, užlašinti kelis lašus „Tabasco“. Maišyti ir trinti šakute, tada sutrinti trintuvu. Supilti aliejų ir vėl sutrinti iki vientisos, labai tirštos masės. Paragauti – gali būti, kad norėsis aštresnio skonio, bet prieskonius didinti palaipsniui. Šaukštu įmaišyti tiek vandens, kad masė taptų tinkama konditeriniam maišeliui.
5. Masę sukrėsti į konditerinį maišelį su žvaigždutės antgaliu, gerai suspausti iki dugno ir pripildyti baltymų puseles gražiomis rozetėmis. Arba naudojantis dviem šaukšteliais galima sudėti trynių masę paprastais kauburėliais.
6. Pabarstyti malta paprika ir smulkintais laiškiniais česnakais ir patiekti.

Taip pat skaitykite

Vieno puodo kiauliena su ryžiais
Vieno puodo kiauliena su ryžiais
2025-06-03
Šokoladinis pyragas be miltų
Šokoladinis pyragas be miltų
2025-06-26
Kaip keptus svogūnus ir morkas paversti dar skanesniais: 3 paprastos gudrybės
Kaip keptus svogūnus ir morkas paversti dar skanesniais: 3 paprastos gudrybės
2025-11-25
Geriausias slyvų uogienės  su graikiniais riešutais receptas: išbandykite
Geriausias slyvų uogienės  su graikiniais riešutais receptas: išbandykite
2025-10-10

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Įdaryti kiaušiniaikiaušiniaikiaušinių patiekalaiužkandžiaiužkandžiai šventėms

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Vitaminai prieš miegą: ką geriausia vartoti ryte, o ką vakare?
Sveikata ir grožis

Vitaminai prieš miegą: ką geriausia vartoti ryte, o ką vakare?

Kodėl negalima kalbėti su mirusiaisiais kapinėse? Sužinokite!
Įdomu

Kodėl negalima kalbėti su mirusiaisiais kapinėse? Sužinokite!

Dirbtinis intelektas taip pat sukčiauja. Kaip vos vienas skambutis nesugadino atostogų
Technologijos

Pasirodo, jog dirbtinis intelektas taip pat sukčiauja. Kaip vos vienas skambutis nesugadino atostogų

Šie aktoriai per visą kino istoriją pelnė daugiausiai oskarų
Įdomu

Šie aktoriai per visą kino istoriją pelnė daugiausiai oskarų

Močiutės išmintis: kaip citrina ir druska gali pakeisti jūsų namų valymą
Gyvenimas

Močiutės išmintis: kaip citrina ir druska gali pakeisti jūsų namų valymą

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?