ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Užkandžiai » Agurkų suktinukai su lašiša – ir šventėms ir pasilepinimui
Receptai

Agurkų suktinukai su lašiša – ir šventėms ir pasilepinimui

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-11-19
Komentarų: 0
4 min. skaitymo
Agurkų suktinukai su lašiša - ir šventėms ir pasilepinimui
Agurkų suktinukai su lašiša - ir šventėms ir pasilepinimui

Agurkų suktinukai kulinarijos pasaulyje tikrai nėra naujovė, tačiau tai, kas šiek tiek pamiršta, gali atrodyti tarsi nauja, taigi, siūlome jums išbandyti šį paprastą, bet labai skanų šventinį patiekalą, kuris tikrai papuoš jūsų stalą tiek įvairiomis progomis, tiek ir norint pasilepinti.

Ingredientai:

1–2 agurkų
10 g krapų
50 g sūdytos lašišos
80 g kreminio sūrio
4–6 vyšninių pomidoriukų

Kaip gaminti?

Taip pat skaitykite

Traiškytų bulvių salotos
Traiškytų bulvių salotos
2025-06-04
Neįprastas baklažanų, kuriais galėsite pasimėgauti, receptas
Neįprastas baklažanų, kuriais galėsite pasimėgauti, receptas
2025-11-05
Traškios cukinijų lazdelės orkaitėje
Traškios cukinijų lazdelės orkaitėje – gardus užkandis
2025-08-29
Avokado sumuštinis su be lukšto virtu kiaušiniu
Avokado sumuštinis su be lukšto virtu kiaušiniu
2025-08-04
  1. Nupjaukite agurkų galus, nulupkite ir daržovių skustuku supjaustykite plonomis juostelėmis.
  2. Susmulkinkite krapus ir lašišą. Sumaišykite su kreminiu sūriu.
  3. Galite įdėti mėgstamų prieskonių.
  4. Gautą masę tepkite ant agurkų griežinėlių.
  5. Vyšninius pomidoriukus perpjaukite pusiau. Kiekvieną puselę persmeikite dantų krapštuku ir juo sutvirtinkite suktinuką.
  6. Agurkų suktinukus taip pat galite ruošti su kiaušinių ar krabų lazdelių įdaru.

Agurkų suktinukų privalumai ir universalumas

Agurkų suktinukai yra vienas tų patiekalų, kurie tinka praktiškai bet kokiai progai – nuo kasdienio užkandžio iki prabangaus šventinio stalo. Jų gamyba nereikalauja ypatingų įgūdžių, todėl juos nesunkiai paruoš ir pradedantieji virtuvėje. Be to, tai lengvas ir gaivus užkandis, kuris neprivers jaustis apsunkus net ir po didesnio kiekio kitų šventinių patiekalų.

Dėl paprasto paruošimo šie suktinukai gali tapti puikia alternatyva tradiciniams sumuštiniams ar užkandžiams, kuriems reikia daugiau laiko. Agurkai suteikia gaivumo, o lašiša – sodrų skonį ir elegantišką stalui tinkamą akcentą. Toks derinys visuomet atrodo estetiškai ir patraukliai, todėl patiekalas džiugins ne tik skonio receptorius, bet ir akis.

Įdarų variacijos ir skonių deriniai

Nors tradiciniai agurkų suktinukai dažniausiai gaminami su lašiša ir kreminiu sūriu, šį patiekalą galima nesunkiai pritaikyti pagal savo skonį. Pavyzdžiui, vegetariškam variantui puikiai tiks įdaras iš trintų avokadų su citrinos sultimis, česnaku ir šviežiomis žolelėmis. Tokia kombinacija suteikia kremiškumo ir gaivumo, o kartu išlaiko patiekalo lengvumą.

Jei norisi ryškesnio skonio, galima naudoti sūresnius ar pikantiškesnius ingredientus – pavyzdžiui, kaparėlius, smulkintas alyvuoges, aitriąją papriką ar net smulkiai supjaustytą marinuotą agurką. Tokios detalės suteiks naujų skonių sluoksnių, todėl net paprastai paruošti suktinukai kiekvieną kartą gali nustebinti kitokiu charakteriu.

Agurkų suktinukai su lašiša - ir šventėms ir pasilepinimui. Skonių variacijos

Kaip patiekti ir puošti agurkų suktinukus

Kadangi agurkų suktinukai yra itin estetiški, jų pateikimas taip pat gali tapti šventinio stalo akcentu. Gražiausiai atrodo tada, kai suktinukai išdėliojami apskritimu, sluoksniais ar net bokštelio principu, kad svečiai galėtų lengvai juos pasiimti. Stalui suteiks papildomo žavesio ir šviežių žolelių – krapų, petražolių ar baziliko – papuošimai.

Dar vienas būdas patiekalą paversti ypatingesniu – naudoti įvairių spalvų ingredientus. Pavyzdžiui, šalia vyšninių pomidoriukų dėti geltonųjų pomidoriukų, taip sukuriant spalvinę harmoniją. Taip pat galima ant viršaus užlašinti lašo citrininio padažo ar balzaminio kremo, kuris suteiks ne tik skonio, bet ir elegantišką vizualinį akcentą.

Patarimai, kaip suktinukai išliktų švieži

Kad agurkų suktinukai neprarastų formos ir išliktų traškūs, svarbu juos ruošti iš šviežių ir tvirtų agurkų. Per minkšti ar vandeningi agurkai greičiau skystėja ir gali gadinti patiekalo estetiką. Taip pat rekomenduojama agurkų juosteles nusausinti popieriniu rankšluosčiu, kad perteklinė drėgmė nesusimaišytų su įdaru.

Jeigu ruošiama iš anksto, patiekalą geriausia laikyti šaldytuve, sandariai uždengtą, ir dėti ant stalo tik prieš patiekiant. Tokiu būdu suktinukai išliks tvirti, neapsunks ir nesugers papildomo drėgmės kiekio, kuris gali atsirasti laikant atvirai.

Taip pat skaitykite

Bulguro salotos: gaivus ir maistingas receptas
Bulguro kruopų salotos: gaivus ir maistingas receptas
2025-08-08
Varškės desertas: receptas
Varškės desertas, kurį paruošite vos per 5 minutes: būtinai išbandykite šį receptą
2025-09-11
Gaivus ir sotus uogų glotnutis
Gaivus ir sotus uogų glotnutis – pusryčiams ar užkandžiui
2025-07-25
Spagečių padažas bus skanesnis, jei pridėsite 1 ingredientą
Spagečių padažas bus skanesnis ir aromatingesnis, jei pridėsite 1 papildomą ingredientą
2025-07-11

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:agurkaiAgurkų suktinukailašišaReceptai su agurkaisReceptai su lašiša

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Įvardinti „kenksmingi“ maisto produktai, kurie iš tiesų yra labai naudingi
Sveikata ir grožis

Įvardinti „kenksmingi“ maisto produktai, kurie iš tiesų yra labai naudingi

Vienatvės našta keičia požiūrį
Gyvenimas

Paslėpta vienatvės našta: kaip tai keičia mūsų pasaulėžiūrą

Antioksidantai plaukams: kodėl jie svarbūs ir kaip juos naudoti?
Sveikata ir grožis

Antioksidantai plaukams: kodėl jie svarbūs ir kaip juos naudoti?

Artėja 2026-ieji, Arklio metai: ką daryti, kad šiais metais gimusieji taptų dar turtingesni ir sėkmingesni?
Horoskopai

Artėja 2026-ieji, Arklio metai: ką daryti, kad šiais metais gimusieji taptų dar turtingesni ir sėkmingesni?

Aviečių sodinimas rudenį: kaip neleisti joms išplisti ir užtikrinti gausų uogų derlių?
Sodas ir daržas

Aviečių sodinimas rudenį: kaip neleisti joms išplisti ir užtikrinti gausų uogų derlių?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?