Obuolių pyragas trupinių viršumi – tai jaukus ir kvapnus obuolių pyragas su trapios tešlos pagrindu ir gardžiu, auksiniu trupinių sluoksniu.
Obuolių pyragas trupinių viršumi: receptas
Puikus desertas tiek kasdieniam pasimėgavimui, tiek šventiniam stalui.
Ingredientai:
- 375 g sviestinės tešlos
- 4-6 obuoliai (apie 800 g)
- 1 valg. š. citrinų sulčių
- 1½ valg. š. miltų
- ½ arb. š. malto cinamono
- ½ arb. š. tarkuoto muskato riešuto
- 100 g cukraus
- 50 g razinų (nebūtina)
Trupinių sluoksniui: - 85 g miltų
- žiupsnelis druskos
- 85 g sviesto (šalto)
- 4 valg. š. smulkaus cukraus
- saujelė avižinių dribsnių (nebūtina)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Lengvai pabarstyti darbastalį miltais ir iškočioti trapios tešlos lakštą taip, kad jis būtų maždaug 3 cm didesnis už kepimo formą.
2. Perlenkti tešlą ant kočėlo ir perkelti ją ant formos. Švelniai prispausti prie kraštų, o perteklių apipjaustyti aštriu peiliu. Padėti formą į šaldytuvą, kol bus paruoštas įdaras.
3. Įkaitinti orkaitę iki 190 °C temperatūros ir ant vidurinės lentynos įdėti kepimo skardą.
4. Trupiniams pagaminti persijoti miltus ir druską į didelį dubenį, sudėti gabaliukais pjaustytą sviestą. Pirštų galiukais įtrinti sviestą į miltus, kol masė primins stambius trupinius.
5. Įmaišyti cukrų ir, jei norisi, saujelę avižinių dribsnių. Padėti trupinių mišinį į šaldytuvą, kol bus paruošti obuoliai.
Nulupti obuolius, perpjauti juos per pusę, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti stambiais gabalėliais, sudėti į dubenį. Dubenyje apšlakstyti citrinų sultimis.
6. Užsijoti ant obuolių miltus, cinamoną ir muskatą, gerai išmaišyti, kad visi gabalėliai pasidengtų. Suberti cukrų, šiek tiek pasiliekant pabarstymui, ir įmaišyti, jei naudojamos.
7. Sukrauti obuolius į tešla išklotą formą, pabarstyti trupinių mišiniu ir galiausiai apibarstyti likusiu cukrumi. (Iš pradžių atrodys labai pilna, bet kepant obuoliai sumažės.) Kepti 30 min, kol tešla ir trupiniai taps auksiniai ir traškūs.
8. Patiekti šiltą su grietinėle arba ledais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.