ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Žaliųjų žirnelių ir kumpio sriuba
Receptai

Žaliųjų žirnelių ir kumpio sriuba

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-11-20
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Žaliųjų žirnelių ir kumpio sriuba
Žaliųjų žirnelių ir kumpio sriuba

Žaliųjų žirnelių ir kumpio sriuba – tai gaivi ir švelniai kreminė sriuba, kurioje dera saldžios daržovės, švelni tekstūra ir pikantiški akcentai.

Žaliųjų žirnelių ir kumpio sriuba: receptas

Puikus pasirinkimas, kai norisi jaukumo ir šilumos viename dubenyje.

Ingredientai:

  • 1 valg. š. augalinio aliejaus
  • 1 svogūnas
  • apie 250 g bulvių
  • 300 g šaldytų žirnelių
  • 400 ml vištienos sultinio
  • 200 ml pieno
  • 100 g kumpio
  • nedidelė sauja šviežių mėtų lapelių, nebūtina
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų dideliame puode ant silpnos kaitros. Sudėti smulkintą svogūną ir gabaliukais pjaustytas bulves, pagardinti druska bei pipirais ir išmaišyti, kad daržovės pasidengtų aliejumi.
2. Paimti kepimo popieriaus lapą, pakankamai didelį uždengti puodo viršų, suspausti jį į gniužulą, tada vėl išskleisti. Uždengti daržoves popieriumi taip, kad jis priglustų prie paviršiaus iki pat puodo kraštų – tai padeda greičiau suminkštinti daržoves. Uždėgti dangtį ir virti ant silpnos kaitros 8-10 min, kol bulvės suminkštės, o svogūnai taps švelnūs ir permatomi.
3. Nuimti popierių. Sudėti žirnelius ir supilti sultinį. Užvirti ir virti kelias minutes, kol visi žirneliai iškils į viršų, taps ryškiai žali ir minkšti.
4. Nuimkite puodą nuo kaitros ir trintuvu sutrinti sriubą iki visiško glotnumo. Įmaišyti pieną.
5. Sudėti smulkintą kumpį. Vėl kaitinti iki lengvo virimo ir paragauti – įberti druskos bei pipirų.
6. Patiekiant supilti sriubą į dubenėlius ir pagardinti žalumynais, jeigu norisi.

Taip pat skaitykite

Traškios krevetės karšto oro gruzdintuvėje
Traškios krevetės karšto oro gruzdintuvėje
2025-08-13
5 idėjos, ką galima pagaminti iš baklažanų. Baklažanai su pomidoru ir sūriu
5 idėjos, ką galima pagaminti iš baklažanų ir kaip juos paruošti teisingai
2025-07-21
Užtepėlė sumuštiniams: soti, skani ir lengvai pagaminama
Užtepėlė sumuštiniams: soti, skani ir lengvai pagaminama
2025-09-09
Sluoksniuotos tešlos bandelės su dešrelėmis
Sluoksniuotos tešlos bandelės su dešrelėmis: paprastas, bet skanus užkandis
2025-07-20

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Kreminė sriubasriubatrinta sriubaŽaliųjų žirnelių ir kumpio sriubaŽaliųjų žirnelių sriuba

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kodėl į augalų vazonus verta įberti po saują grūdų?
Sodas ir daržas

Kodėl į augalų vazonus verta įberti po saują grūdų?

Šokoladiniai sausainiai
Desertai

Šokoladiniai sausainiai – receptas dviems sausainiams

Kefyras su burokėliais kūno svorio mažinimui
Sveikata ir grožis

Kefyras su burokėliais kūno svorio mažinimui

Kaip suprasti, kad arbata prarado kokybę?
Gyvenimas

Kaip suprasti, kad arbata prarado kokybę? Pagrindiniai požymiai ir tinkamas laikymas

Linų sėmenų aliejus: sveikatos šaltinis jūsų kasdienei mitybai
Sveikata ir grožis

Linų sėmenų aliejus: sveikatos šaltinis jūsų kasdienei mitybai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?