Žaliųjų žirnelių ir kumpio sriuba – tai gaivi ir švelniai kreminė sriuba, kurioje dera saldžios daržovės, švelni tekstūra ir pikantiški akcentai.
Žaliųjų žirnelių ir kumpio sriuba: receptas
Puikus pasirinkimas, kai norisi jaukumo ir šilumos viename dubenyje.
Ingredientai:
- 1 valg. š. augalinio aliejaus
- 1 svogūnas
- apie 250 g bulvių
- 300 g šaldytų žirnelių
- 400 ml vištienos sultinio
- 200 ml pieno
- 100 g kumpio
- nedidelė sauja šviežių mėtų lapelių, nebūtina
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti aliejų dideliame puode ant silpnos kaitros. Sudėti smulkintą svogūną ir gabaliukais pjaustytas bulves, pagardinti druska bei pipirais ir išmaišyti, kad daržovės pasidengtų aliejumi.
2. Paimti kepimo popieriaus lapą, pakankamai didelį uždengti puodo viršų, suspausti jį į gniužulą, tada vėl išskleisti. Uždengti daržoves popieriumi taip, kad jis priglustų prie paviršiaus iki pat puodo kraštų – tai padeda greičiau suminkštinti daržoves. Uždėgti dangtį ir virti ant silpnos kaitros 8-10 min, kol bulvės suminkštės, o svogūnai taps švelnūs ir permatomi.
3. Nuimti popierių. Sudėti žirnelius ir supilti sultinį. Užvirti ir virti kelias minutes, kol visi žirneliai iškils į viršų, taps ryškiai žali ir minkšti.
4. Nuimkite puodą nuo kaitros ir trintuvu sutrinti sriubą iki visiško glotnumo. Įmaišyti pieną.
5. Sudėti smulkintą kumpį. Vėl kaitinti iki lengvo virimo ir paragauti – įberti druskos bei pipirų.
6. Patiekiant supilti sriubą į dubenėlius ir pagardinti žalumynais, jeigu norisi.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.